Vijesti

Legenda Holivuda, glumac Kirk Daglas preminuo u 104. godini

Јedna od prvih holivudskih zviјezda, legendarni glumac Kirk Daglas preminuo je u srijedu u 104. godini. Odigrao je više od 90 uloga, od toga 75 filmskih, a superstar postao je prije nego što je taj termin počeo da se koristi za glumce.

Veliki Spartak, legenda svjetske filmske scene otišao je zauvijek. Njegov sin, poznati glumac Majkl Daglas potvrdio je vijest časopisu Pipl.

„Sa velikom tugom moja braća i ja obavještavamo vas da nas je Kirk Daglas danas napustio u 104. godini. Za svijet on je predstavljao legendu, glumca Zlatnog doba filma, humanitarac posvećen pravičnosti. Ali za mene i moju braću Džoela i Pitera, on je bio tata, za Ketrin predivan svekar, za unuke i praunuke deda prepun ljubavi. Za En je bio predivan suprug“, naveo je u saopštenju Majkl Daglas.  

Američki glumac i producent rođen je u Amsterdamu u američkoj saveznoj državi Njujork, 9. decembra 1916. godine, u jevrejskoj porodici imigranata iz Bjelorusije.

Ime Iser Danijelovič promijenio je u Kirk Daglas neposredno prije priključivanja Američkoj mornarici u Drugom svjetskom ratu.

Ženio se dva puta, ima četiri sina, od kojih je najpoznatiji glumac i producent Majkl Daglas. 

 

Izvor: RTS
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog