Vijesti

Bjelica: U ovom momentu niko nema vode, sva sela su trenutno blokirana

Iza građana Sokoca, ali i mještana okolnih sela je neprespavana noć. "Mi smo kasno noćas i poslije ponoći radili. U Sokocu je bila veoma teška situacija, najbitnije je da su stale padavine. U ovom momentu imamo preko 100 trafo stanica van funkcije", rekao je Bjelica.

"Jutros su dijelovi grada koji su bliže gradskom jezgru dobili električnu energiju. Krenula je mašina da čisti snijeg i probija se do izvorišta Bioštice jer nam je sada najbitnije da riješimo vodovod. U ovom momentu niko nema vode. Grijanje smo uspjeli očuvati", kazao je Bjelica za N1.

Izrazio je nadu da će do večeras sva sela biti deblokirana.

"Preduzeće Romanija putevi je cijelu noć radilo. Nastavićemo sa sanacijom trafo stanica i probijanjem do sela gdje ima mještana koji sutra moraju ići na dijalizu. Sva sela su trenutno blokirana".

Slučaj u kojem su muškarac i dijete sinoć bili zarobljeni na putu udaljenom 20 kilometara od Sokoca nakon što je na cestu palo drvo zbog snažnog vjetra i sniježnih nanosa je uspješno riješen.

"On se javio u stanicu policije da je sa djetetom na putu. Čovjek se uplašio za dijete. Mene je odmah nazvao komandir policije, kontaktirali smo direktora šumskog gazdinstva, Romanija puteve, već je bila otišla mašina greder da pročisti. Angažovali smo dvije ekipe sjekača iz šumskog gazdinstva Romanija Sokolac. Oni su uklonili stabla. Kad su došli, mještani su već stigli sa motornim pilama. Drvo je sklonjeno i čovjek je bezbjedno nastavio dalje", naveo je Bjelica.


Izvor: N1
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog