Vijesti

Литија од Мркоњића до Требиња за одбрану светиња у Црној Гори

Епархија захумско-херцеговачка и приморска организоваће у недјељу, 9. фебруара, световасилијевску литију народа Херцеговине од Мркоњића - родног мјеста Светог Василија Острошког до Требиња и молебан за спас православног народа и светиња у Црној Гори, објављено је на сајту Епархије.

Епархија је позвала учеснике да буду мирни, достојанствени и молитвени као и до сада, те да са собом понесу по једну икону коју ће носити у литији.

- У нашим литијама сам Господ и светитељи са нама ходе. Томе су свједоци сви који у њима учествују - поручују из Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Напомињу да се у литијама треба понашати исто као када се иде у острошку светињу носећи молитву, вјеру, љубав и наду да ће Господ услишити.

У позиву се наводи да на литију не треба носити никаква политичка, страначка, ни навијачка обиљежја "јер се Господу не може угодити бакљама, скандирањима, нередом".

- Мржњу, провокације и примитивизам, који су страни правом и истинском народу Божијем, остављамо онима који од тога живе и који се тиме хране. За њих се на нашим молебанима молимо да им Бог подари покајање, просвијетли ум и срце и обасја душу светом љубављу - истакли су из Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Сабрање вјерног народа биће у родном мјесту Светог Василија у Мркоњићима у 10.30 часова, а молебан ће бити служен у Саборном храму у Требињу у 18.00 часова.

Литија ће бити одржана уз благослов Његовог преосвештенства владике захумско-херцеговачког и приморског Димитрија.

 

Извор: срна
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog