Republika Srpska

Počela isplata materinskog dodatka za januar

U Republici Srpskoj danas je počela redovna isplata za januar dodatka na djecu, materinskog dodatka, prava na pomoć za opremu novorođenčeta i pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, najavljeno je iz Javnog fonda za dječju zaštitu Srpske.

Januarska isplata dodataka na djecu obuhvata 17.100 djece, odnosno 11.660 korisnika, a za isplatu ovog prava obezbijeđeno je 1.133.421 KM.

Materinskim dodatkom za januar obuhvaćeno je 5.376 porodilja, a sredstva koja su izdvojena za isplatu iznose 2.177.280 KM.

"Pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete ostvarilo je 127 porodilja, odnosno 115 trećerođene i 14 četvrtorođene djece, a za isplatu ovog prava izdvojeno je 75.300 KM", navedeno je u saopštenju.

Za isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta izdvojeno je 197.500 KM za 781 porodilja, odnosno 790 djece.

Iz Fonda podsjećaju da, uporedo s isplatom ovih prava, Fond u kontinuitetu izmiruje obaveze po osnovu refundacija naknada plata prema poslodavcima dva puta mjesečno.

Iz Fonda obavještavaju korisnike dodatka na djecu, koji do sada nisu izvršili obnovu dokumentacije, da to mogu učiniti i u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječje zaštite u kojima imaju prebivalište.

 

Izvor: nezavisne
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog