Društvo

Asistent Pravnog fakulteta sa 39 desetki u indeksu

Brano Hadži-Stević iz Bijeljine najbolji student u istoriji Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sa svim desetkama u indeksu, od kraja prošle godine radi u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Asistent je na predmetima Teorija države, Prava i pravno normiranje, u Palama i Bijeljini. Uporedo sa podučavanjem studenata, postavio je sebi nove ciljeve. Upisao je master studije u Beogradu, piše naučne radove i budućnost vidi u Republici Srpskoj.

Svih 39 ispita tokom studija u bijeljinskom odjeljenju Pravnog fakulteta Brano Hadži-Stević položio je sa desetkom. Diplomirao je 27.juna prošle godine, a već u novembru klupu zamijenio katedrom. Ni slutio nije da će biti asistent na predmetu teorija države i prava iz kojeg je na početku studija, u januaru 2016. godine, dobio prvu desetku .

Јa sam sam sebi dokazao da se sve može ako se dobro organizujete, ako volite to što radite. Tako da je nekako između ostalog moj cilj da studentima pobudim želju za znanjem. S druge strane, predmeti na kojima sam asistent su uvodni predmeti, tako da ako mi ne odradimo dobar posao "na tom uvodnom predmetu" onda kasnije mogu da imaju problema sa ostalim predmetima - naglasio je Hadži-Stević.

Ne spava na lovorikama. Nastavio je da se bavi naučno-istraživačkim radom i upisao master studije u Beogradu, jer za svaki predmet imaju poseban smjer .

Zbog toga sam otišao u Beograd, upisao taj teorijsko-pravni modul i pravno-teorijski podmodul. Znači, izučavam teoriju države i prava u najužem mogućem smislu - objasnio je Hadži-Stević.

Nikada ni pomislio nije da spakuje kofere i perspektivu potraži van granica Srpske. Njegovo mjesto je, kaže, pod ovim nebom.

Moj savjet bi bio da ostanemo ovdje i da svi zajedničkim snagama gradimo bolju budućnost, da ne čekamo da drugi nešto preduzimaju nego ako mi korak po korak budemo preduzimali neke radnje i mislili pozitivno, između ostalog, da možemo da promijenimo, siguran sam da će rezultat dugoročno gledano da dođe - rekao je Hadži-Stević.

Moramo cijeniti ono što imamo da bi sutra imali više, poručuje Hadži-Stević koji stremi boljem životu i društvenom uređenju i trudi se da tome i sam doprinese. Zato je krenuo stopama pradjeda koji je daleke 1900. godine bio doktor prava.

 

Izvor: RTRS
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog