Marko Pavić u epizodi „Potpuno nerazumijevanje politike“

Prije dva dana gradonačelnik Prijedora i lider DNS-a Marko Pavić izjavio je nešto potpuno nerazumljivo iz ugla prvenstveno političkog, ali i sociološkog i ekonomskog stanovišta. Ono što je Pavić rekao, nažalost, ponavljaju vladajući političari već godinama, bez obzira da li se radi o opštinama/gradovima ili samoj Republici Srpskoj.

Dakle, ne ulazeći u problematiku samih protesta najavljenih za sutra u Prijedoru (jer to nije cilj ovog teksta), neophodno je citirati izjavu koju je Marko Pavić dao za Srnu, a koju su prenijeli brojni mediji: „Pozivam članice SzP-a da protestuju na trgovima koje su napravili, pred zgradama koje su izgradili i na ulicama koje su asfaltirali.”

Valjda hoće da kaže da je DNS ili vladajuća koalicija u Prijedoru napravila navedene trgove, zgrade i ulice. Kako god, Pavić se očigledno davno rastao sa čvrstom podlogom i sada je negdje između neba/boga i zemlje. Ne razumije elementarne stvari funkcionisanja društva u kojem živi. Niti bilo kog drugog društva, kad smo već kod toga.

Radi se o tome da niti Savez za promjene, niti DNS, niti SNSD niti bilo koja druga stranka ili vlast NE PRAVE OBJEKTE. Nije Pavić dao novac iz svog džepa i napravio trgove, zgrade i ulice. To je novac građana Prijedora i Republike Srpske, odnosno novac PORESKIH OBVEZNIKA! JAVNI NOVAC!

Onaj ko dobije vlast u stvari je samo dobio mandat da upravlja tokovima TUĐEG novca. Privremeno.

Ovo je jedan od najboljih dokaza da je osionost DNS-ovog vođe izgubila svaki humanoidni oblik.

Ali, mislim da to ni građani u potpunosti ne razumiju, pa valjda zato trpe ovakvo ponašanje.

Pavić u istoj izjavi govori i sljedeće: “Ko to ima pravo da remeti miran život u našem gradu radi svojih kratkoročnih političkih interesa?“

Sudeći po ovome, očigledno je zaboravio i na zakon entiteta u kojem živi, gdje je više nego eksplicitno odobreno (pravo na) javno okupljanje građana i izražavanje nezadovoljstva na način koji je, naravno, u skladu sa zakonom. Zaboravio je Pavić i na evropske konvencije koje štite i baštine ovo pravo. Možda bi on htio da se ljudi ponašaju samo onako kako on hoće. Mada, za ovo bi mu bilo neophodno da se preseli u Sjevernu Koreju. Tu bi njegove ideje dobile potpuni smisao.

Na kraju samo moram dodati da su radnici RŽR „Ljubija“, njih 850, najavili da oni neće izlaziti na proteste niti se svrstavati na bilo koju političku stranu. Njih se budućnost rudnika u kojem rade očigledno i ne tiče.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog