Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Kako je direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske Milorad Kojić uvećao broj žrtava u Republici Srpskoj za 20%?

Čitam neki dan kako je u Beogradu na Pravnom fakultetu održana tribina pod nazivom „Cijena dobijanja i opstanka Republike Srpske“, tribinu je organizovao „Klub za društvene odnose“ iz Beograda.

Na tribini je govorio i direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske Milorad Kojić, koji je rekao „da je Haški tribunal bio projekat za satanizovanje kompletnog srpskog naroda sa jednim jedinim ciljem, a to je da se dovede u pitanje legitimitet Republike Srpske u današnjem obliku.“

Kojić je istakao „da se ne može na takav način dovesti u pitanje legitimitet Republike Srpske“ i  „poručio da adekvatan odgovor jeste dokazivanje istine bazirane isključivo na činjenicama i vansudskim mehanizmima utvrđivanja činjenica.“

Potom je dodao „Svijet se mijenja i doći će vrijeme kada će ta istraživanja imati upotrebnu vrijednost ne samo u domaćoj, već i u svjetskoj javnosti. Upravo na taj način branimo našu svetinju – našu Republiku Srpsku, jer ono što jeste suština i glavna poruka, to je da Republika Srpska nema alternativu, jer je stvorena na 35.042 žrtve.“

U trećem pasusu vidite da se Milorad Kojić poziva na činjenice, a u četvrtom pasusu laže  o broju stradalih za Republiku Srpsku.

Naravno da Kojić svjesno laže, jer ako lažete za Repubiku Srpsku, onda to nije laž već patriotizam.

Šta laže Kojić?

Kojić svjesno preuvaličava broj stradalih u Republici Srpskoj što je sveopšte pravilo na prostorima bivše Jugoslavije gdje se ratovalo i pravilo je vrlo jednostavno, uvećaj broj naših žrtava, a smanji žrtve naprijatelja.

Na čemu zasnivam ovu moju tvrdnju da direktor Kojić svjesno laže na tribini održanoj na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Zasnivam je na rezultatima istraživanja Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske, institucije na čijem je čelu Milorad Kojić.

U knjizi „Žrtve odbrambeno- otadžinskog rata“ koju su oni izdali, a oni su i radili popis žrtvava na stani 36. piše da je evidentirano 35.042  žrtava.

Ako odete na stranu 40. iste knjige vidjećete pasus u kojem piše sljedeće...

Kao što vidite za Republiku Srpsku se ginulo i u Republici Srpskoj, barem tako tvrdi Milorad Kojić, još 1991. godine, kada Republika Srpska možda uRAMljena i planirana, nije ni postojala.

Broj žrtava Milorad Kojić je slagao za tačno 20,63%, što za istinskog patriotu nije važno, naprotiv on će za to i te kako imati razumijevanja.

Navikli smo da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ne poštuje rad Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske, frljajući se brojevima žrtava kako njemu odgovara u tom trenutku, ali to isto radi i vd. direktora te institucije Milorad Kojić.

Braćo Srbi mi ne smijemo dozvoliti da laž preovlada, kao što na istoj tribini, reče urednik portala „banjaluka.net“ Aleksandar Stojanović „važno je da prije svega mladi ljudi u Beogradu čuju o Republici Srpskoj iz prve ruke, kako nove generacije ne bi usvojile lažne narative Sarajeva, koji se plasiraju kroz medije.“

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog