Svijet

Džonson: Ljekari su bili spremni da najave moju smrt

Premijer Velike Britanije rekao je da su mu bile potrebne „litre i litre kiseonika“ da bi ostao živ.

Kako piše Politiko, Boris Džonson je rekao da se toliko približio umiranju u bolnici zbog COVID-19, da su ljekari bili spremni da objave ono što je nazvao „scenarijem Staljinove smrti“.

Britanski premijer otpušten je iz bolnice ''St. Thomas'' u centralnom Londonu 12. aprila, nakon što je proveo tri dana na intenzivnoj njezi .

"Bio je to težak trenutak, neću to poreći. Nisam bio u naročito sjajnom stanju i bio sam svjestan da postoje planovi za vanredne situacije. Ljekari su imali razne vrste dogovora o tome šta da rade ako stvari pođu po zlu", rekao je Džonson, nazivajući to „scenarijem Staljinove smrti“.

Boris Džonson, koji se danima prije odlaska u bolnicu samoizolovao u premijerskoj rezidenciji , rekao je da je „teško povjerovati“ da mu se zdravlјe tako brzo pogoršalo i da nije mogao da razumije zašto mu nije bilo bolјe kada je došao u bolnicu.

''Međutim, problematičan trenutak je nastupio kada je bilo 50 odsto šanse da će morati da me intubiraju. Tada se krenulo u razmišlјanje o tome kako to predstaviti", rekao je premijer.

Džonson i njegova zaručnica Keri Simonds objavili su da su dali ime svom novorođenom sinu Vilfred Lori Nikolas Džonson, a ime Nikolas izabrano je u čast dvojice lјekara koji su premijeru spasili život.

 

Frontal/D.M.

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog