Svijet

Kako se svijet zahvalio medicinskim radnicima? (FOTO/VIDEO)

Medicinski radnici su na prvoj liniji borbe protiv virusa korona. Kako se pandemija širi svijetom tako je i njihova uloga postala jedna od najvažnijih i svijet je prepoznao njihovu borbu i žrtvu.

Od aplauza, donacija pa do zasipanja laticama svijeća, neki su od načina na koji se izražava neizmjerna zahvalnost medicinskim radnicima širom svijeta. 

U martu su Italijani započeli aplauz koji se ubrzo proširio Evropom. U Ujedinjenom Kraljevstvu, aplauz za medicinske radnike se može čuti svakog četvrtka u 20 časova, a u Francsukoj svaki dan. U Republici Srbiji i Republici Srpskoj svako veče u 20 časova ljudi sa balkona aplaudiraju medicinskim radnicima u znak zahvalnosti. 
 
Pored obaveznog aplauza, tu su i donacije koje se skupljaju širom svijeta. Od hrane, zaštitne opreme pa do novca koji se prikuplja za razne fondove pomoći medicinskom osoblju. 

 
Kapetan Tom, ratni veteran iz Ujedinjenog Kraljevstva je šetajuću po svom dovorištu prikupio preko 20 miliona funti za pomoć britanskom zdravstvu. Ovaj stogodišnjak je ubrzo postao nacionalni heroj koji je pokrenuo još puno akcija i donacija. 
 
Britanska grupa "Queen" je objavila novu verziju svjetkosg hita "We Are The Champions" sa ciljem da se skupio preko 7 miliona dolara, a polovinu tog iznosa su skupili za samo jedan dan. 
 
A kada se ne skupljaju donacije i zaštitna oprema onda se medicinski radnici zasipaju laticama cvijeća. Na ovaj čin su se odlučile vlasti u Indiji pa su tako vazduhoplovne snage Indije odale počast svim zdravstvenim radnicima posipajući bolnice širom zemlje laticama cvijeća. 
 
Poruke zahvalnosti se mogu vidjeti širom svijeta. Osvijetljena statua Hrista Spasitelja u Rio de Žaneiru, Ajfelov Toranj, brojni hoteli, krovoi zgrada i dvorišta kuća samo su neka od mjesta gdje su se stavljale poruke zahvalnosti. 

 
Policijski službenici iz Fort Majersa su svoju zahvalnost izrazili na pakringu bolnice.

 
Postoje brojni načini na koje se može izraziti zahvalnost medicinskim radnicima, ipak jedan od najboljih načina jeste da se ostane u kući. Na taj način im se olakšava posao i svašavaju životi. 
 
 
Frontal/A.G.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog