Društvo

Istraživanje: Vlada Srpske bolje funkiconisala tokom pandemije, smatra 92,1% ispitanika

Agencija PRIME Communications je za potrebe vlastitih istraživačkih projekata u maju 2020. godine sprovela istraživanje stavova građana Republike Srpske na pitanje da li podržavaju mjere koje je tokom pandemije izazvane virusom Covid-19 sprovodila Vlada Republike Srpske, te koja je Vlada bolje funkcionisala tokom pandemije.

Odluku Vlade Republike Srpske da se uvede karantin za ljude koji dolaze iz inostranstva potpuno podržava 53,9% stanovnika Republike Srpske, dok 30,5% njih uglavnom podržava. Neslaganje u većoj ili manjoj mjeri sa ovom odlukom prisutno je kod 14,4% ispitanika, dok je procenat onih koji ne znaju ili odbijaju da odgovore bio 1,2%. 


Grafikon 1.

Uvođenje policijskog sata tokom pandemije potpuno podržava 54,6% stanovnika Republike Srpske, dok 29,2% njih uglavnom podržava. Sa ovom odlukom Vlade Republike Srpske ne slaže se 14,8% ispitanika, a 1,4% njih ne zna ili je odbilo da odgovori na ovo pitanje. 


Grafikon 2.

Ispitanici iz Republike Srpske nemaju dilemu oko toga koji je entitet bolje funkcionisao tokom pandemije: 92,1% ispitanika smatra da je to bila Republika Srpska, njih 6,9% smatra da je bolje funkcionisala Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, dok 0,9% njih ne zna ili odbija da odgovori.

U ovom istraživanju je učestvovalo 1000 ispitanika, a primijenjena je CATI tehnika, na osnovu unaprijed pripremljenog upitnika. Populacija je definisana kao opšta populacija Republike Srpske, starija od 18 godina. 

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog