SARS-CoV-2

Rusija odobrila lijek Koronavir za liječenje od Kovid-19

Rusija je odobrila novi antivirusni lijek, Koronavir, za liječenje oboljelih od Kovida-19, saopštila je ruska farmaceutska kompanija R-Pharm dok je broj zaraženih u toj zemlji prešao 700.000.

U saopštenju R-Pharm, koji je razvio Koronavir, navodi se kako je kliničko ispitivanje, u koje su bili uključeni blagi ili srednje teški slučajevi.

Koronavir je jedan od prvih lijekova u Rusiji i svijetu koji se ne bori protiv komplikacija prouzročenih virusom SARS-KoV-2, nego protiv samog virusa - navodi R-Pharm.

Klinička studija pokazala je poboljšanje kod 55 odsto oboljelih koji nisu primljeni u bolnice sedmog dana liječenja Koronavirom, u poređenju sa 20 odsto onih koji su primali standardnu terapiju, prenosi Јutarnji list.

Do petog dana liječenja, novi virus korona eliminimisan je kod 77,5 odsto pacijenata koji su uzimali Koronavir, tvrdi R-Pharm.

Globalna klinička praksa i klinička studija koje smo sproveli potvrdili su da Koronavir puno brže zaustavlja infekciju virusa - rekao je Mihail Samsonov, medicinski direktor R-Pharma.

Testiranje je počelo krajem maja i više od 110 oboljelih liječeno je tim lijekom, rekla je direktorka za klinička ispitivanja ruskog Središnjeg istraživačkog instituta za epidemiologiju Tatjana Rjažencova.

Ovo je treći lek registriran u Rusiji za lečenje novog virusa korona. Prvi, Avifavir, daje se pacijentima od 11. juna.

 

Izvor: jutarnji.hr
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog