Vijesti

У Српској заражена 41 особа, 13 преминулих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 938 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 41 особe.

Ради се о 31 мушкoj и 10 женских особа, од којих је пет млађе, 27 средње и девет особe старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 10 особа је из Бањалуке, шест из Козарске Дубице, по три из Бијељине, Добоја, Пала, Прњавора и Теслића по двије из Источне Илиџе, Лакташа и Челинца и по једна из Власенице, Зворника, Источног Новог Сарајева и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе 13 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о осам мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби од којих су три особе из Теслића, двије из Бањалуке, и по једна особа из Зворника, Градишке, Брода, Шамца, Вишеграда, Фоче, Требиња и Невесиња.

До сада је у Републици Српској потврђенo 38.140 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.902 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 24.326 особа, а тестирано је укупно 168.895 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 627, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 230, а у oпштим болницама 397 .

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7.575 особа, а надзор је завршен код 121.281 особа.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog