Vijesti

Za 18 dana presretači u Srpskoj zabilježili 2.706 prekoračenja brzine

Specijalna vozila MUP-a RS opremljena mobilnim radarima, takozvani presretači, za 18 dana rada, odnosno od 25. decembra 2020. godine do 11. januara 2021. godine evidentirala su 2.706 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila.

Najviše je brzinu prekoračio vozač u mjestu Dobrljin kod Novog Grada koji je vozio čak 196 km/h iako je na tom mjestu ograničenje 80 km/h. Tako je on vozio čak 116 kilometara na sat brže od dozvoljene brzine.

U mjestu Čađavica kod Mrkonjić Grada evidentirana je brzina od 146 km/h na ograničenju od 80 km/h.

U ulici Nikšićki put, grad Trebinje, uhvaćen je vozač pri brzini 103 km/h na ograničenju od 50 km/h, dok je presretač u mjestu Palačkovci kod Prnjavora vozio 138 km/h iako je ograničenje na tom dijelu 80 kilometara na sat.

Veliko prekoračenje napravio je i jedan vozač u mjestu Trnjani kod Doboja, koji je vozio 136 km/h na putu na kojem je ograničenje 80 kilometara na sat.

Iz Ministarstva navode da će nastaviti s ovim aktivnostima i u narednom periodu i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

U prvih dana januara nema poginulih

Na području Republike Srpske u prvih deset dana januara ove godine nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima, a dok je u istom periodu prethodne godine šest lica smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama.

"Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima u saobraćaju koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli poboljšanju u oblasti stanja bezbjednosti u saobraćaju", navode iz MUP-a RS.

 

Izvor: mondo.ba
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog