Društvo

Светосавска честитка eпископа Јоаникија: Свети Сава да благослови сву нашу дјецу и школе као заштитник српске просвјете (ВИДЕО)

Његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске владика Јоаникије позвао је вјернике да чувају завјештање Светог Саве, да његују светосавски дух, српски језик, да чувају ћирилицу која је крст са три прста.

Он је истакао да је Свети Сава надишао вријеме још за живота

Његово Преосвештентво Епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске Г. Јоаникије упутио је честитку свештенству, монаштву, вјерном народу Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке, и свим људима добре, поводом прослављања великог празника Светог Оца нашег Саве, првог Архиепископа и просветитеља српског.

„Овај дивни празник ове године дочекујемо у другачијим околностима због епидемије али ћемо га обиљежити и прославити скромно, по наших храмовима пригодним програмима мањег обима“, казао је владика Јоаникије.

Владика је пожелио да Свети Сава благослови сву нашу дјецу и наше школе као заштитник српске просвјете.

„Да благослови учитеље, наставнике, професоре и све оне који се уче и који уче. Да дарује исцељење многим болесницима који болују у болницама и својим домовима. Данашње љекаре који се труде око болесника“, рекао је владика.

Он је истакао да је Свети Сава надишао вријеме још за живота.

„Спојио се са божанском вјечношћу, сјединио се са Христом што значи да је он присутан у сваком времену. Он се сјединио са нама, ушао у душу народа и украсио је свим божанским љепотама“, навео је владика Јоаникије.

 

Извор: in4s.net
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog