Društvo

Zaštita i unapređenje LGBTI prava u zemljama Zapadnog Balkana

Centar modernih veština (CMV) zajedno sa partnerima organizuje regionalnu konferenciju “Zaštita i unapređenje LGBTI prava u zemljama Zapadnog Balkana – temelj za progresivne politike i društvo”. Konferencija će se održati u sredu. 3 marta 2021. godine sa početkom u 9:30h, u Hotelu ZIRA (sala Rodos), Ruzveltova 35 u Beogradu. Zvanični hešteg je #SDandLGBTI

Ova hibridna konferencija će biti organizovana parlaleno uživo i preko internet platforme ZOOM. Na njenom otvaranju će govoriti Kirsten van den Hul, poslanica Radničke partije (PvdA) u Parlamentu Holandije i Lord Ray Collins iz Laburističke stranke Velike Britanije. Osim njih na konferenciji će govoriti predstavnici LGBTI zajednice Kočo Andonovski (S. Makedonija), Danijel Kalezić (C. Gora), Dragoslava Barzut (Srbija) Emina Bošnjak (BiH). Takođe i predstavnici socijaldemokratskih stranaka Kosta Petrov (potpredsednik SDSM), Mirko Stanić (Portparol SDP CG), Besima Borić (SDP BiH) i drugi.

U okviru tri panela razgovaraćemo o nacionalnoj i regionalnoj perspektivi položaja LGBTI zajednice i očekivanjima od Socijaldemokratskih stranaka iz čitavog regiona. Rezultat konferencije će biti usvajanje zajedničke regionalne deklaracije. 

Ovaj projekat koji traje od 2015. Godine i predstavlja podršku Laburističke stranke i Fondacije Max van der Stoel socijaldemokratskim strankama iz regiona da prevaziđu prepreke i osnaže se za bavljenje LGBTI pravima. CMV je zajedno sa Forumom lijeve inicijative (BiH), Progres institutom (S. Makedonija) i Forumom za razvojne politike (C. Gora) sprovodio ovaj projekat.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog