Sport

Novac ne može kupiti baš sve

Poslije protesta navijača Superligu zvanično su napustili svi engleski klubovi - Mančester junajted, Totenhem, Liverpul i Arsenal, dok su prema informacijama iz Italije Milan i Inter započeli proces izlaska.

Evropska Superliga, najavljeni projekat bogatih fudbalskih klubova, tokom noći se definitivno raspao.

Poslije Mančester Sitija i Čelsija ligu su zvanično napustili svi engleski klubovi - Mančester junajted, Totenhem, Liverpul i Arsenal, dok su prema informacijama iz Italije Milan i Inter započeli proces izlaska iz Superlige.

Pitanje je trenutka kad će isto uraditi i Juventus, Real, Barselona, Atletiko.

U međuvremenu stiglo je i saopštenje Superlige u kome se kaže da se još uvijek razmatraju odgovarajući koraci, kako bi se izmijenio projekat.

„Evropska Superliga ubijeđena je da trenutni status kvo evropskog fudbala mora da se mijenja. Predlažemo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše.

Naš predlog za cilj ima da dozvoli sportu da napreduje stvarajući pritom resurse i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući i pomoć pri prevazilaženju finansijskih poteškoća”, ističe se između ostalog.

Kako je prenio Bi-bi-si, prvi je „nogu povukao“ Čelsi, klub čiji je vlasnik ruski milijarder Roman Abramovič priprema dokumentaciju za izlazak iz aranžmana.

Ispred stadiona Stamford Bridž u Londonu prethodno su se okupili brojni navijači Čelsija u znak protesta zbog najavljenog učešća u Superligi.

Oni nisu dozvoljavali autobusu sa fudbalerima da prođe do trening centra i tražili su objašnjenje za poteze uprave

Pred njih je izašao legendarni golman i aktuelni tehnički savjetnik u klubu Peter Čeh koji je pokušao da ih umiri.

Neposredno po objavi da Čelsi istupa iz Superlige, istovijetne informacije su se pojavile za Mančester siti i Atletiko Madrid, čeka se odluka Barselone, čiji je predsjednik Đoan Laporta rekao da neće donositi nikakav sud dok ne dobije mišljenje akcionara, a blizu odustajanja je i Mančester junajted.

Takav scenario je izvjestan s obzirom na to da je potpredsjednik kluba, zapravo alfa i omega Ed Vudvord, poslije devet godina službe u klubu, podnio ostavku i naveo da će ona biti aktivirana na kraju 2021. godine.

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog