Sport

Crvena zvezda najbolja u regionu – osvojena titula u ABA ligi i karta za Evroligu (VIDEO)

Crvena zvezda savladala je Budućnost 67:60 u majstorici finala ABA lige i peti put u istoriji osvojila titulu u regionalnom takmičenju. Crveno-beli su trijumfom stekli pravo da naredne sezone igraju u Evroligi.

Slično kao prije dvije godine, pet neizvijesnih utakmica između Zvezde i Budućnosti moralo je da se odigra kako bi se saznalo ime šampiona. I još jednom su crveno-beli izašli kao pobjednici u duelu sa Podgoričanima i osvojili novu titulu u ABA ligi.

Zvezda - Budućnost 67:60

Zvezda je bila bolja tokom čitavog toka odlučujuće, pete utakmice ovogodišnjeg finala, dok se Budućnost postarala da borba za trofej bude zanimljiva do samog kraja, ili makar do posljednja dva minuta.

Nije zanemarljiva bila ni pomoć navijača koji su, za razliku od prethodnih mečeva, u velikom broju ispunili tribine dvorane "Aleksandar Nikolić".

Važnost utakmice vezao je ruke igračima obje ekipe na početku meča, a to se posebno vidjelo na Džordanu Lojdu. Najbolji strijelac Zvezde promašio je prva četiri šuta na utakmici, potpuno nekarakteristično za njega.

Budućnost je povela 11:8 i to je bilo jedino vođstvo gostiju na ovom meču. Zvezda je odmah uzvratila serijom 7:0, došla do prednosti koju nije ispustila do kraja.

Odličnu partiju, vjerovatno najbolju u crveno-belom dresu pružio je Lendri Noko, koji je utakmicu završio sa 17 poena i 12 skokova. Kamerunac je kontrolisao dešavanja u svom reketu, dok je bio izuzetno aktivan u ofanzivnom skoku.

Zvezda je u nekoliko navrata bježala na sedam poena prednosti, ali se Budućnost uporno vraćala, sve do posljednjih nekoliko minuta. Gosti u završnici nisu uspijevali da pogode za tri poena, iako su bili veoma uporni u pokušajima.

Marko Simonović postigao je trojku sredinom posljednje dionice, što su bili njegovi prvi poeni u finalnoj seriji, ali izuzetno značajni za konačan ishod.

Kada je Lojd na 28 sekundi prije kraja meča trojkom donio Zvezdi osam poena prednosti, bilo je jasno da za goste nade više nema i da trofej ostaje u Beogradu.

Lojd je utakmicu završio sa 15 poena, dok je Dobrić dodao 12.

U ekipi Budućnosti najbolji je bio Džastin Kobs sa 21 poenom, a veliki hendikep za ekipu Dejana Milojevića bilo je izostanak centra Vilija Rida zbog povrede.

Zvezda je tako odbranila titulu osvojenu prije dvije godine, pošto prošla sezona nije završena zbog pandemije koronavirusa.

Crveno-beli su osvojili petu titulu regionalnog šampiona i naredne sezone igraće elitno takmičenje - Evroligu. 

 

Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog