Sport

Izvučen najteži protivnik: Borac igra sa klubom koji ima budžet od 30 miliona evra

Kao ni prije 10 godina kada je za protivnika dobio izraelski Makabi iz Haife Borac ni danas nije imao sreće u žrijebu parova 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Rival Banjalučanima biće rumunski šampion Kluž, a ovaj klub ima budžet oko 30 miliona evra, što je daleko više od novca s kojim raspolaže prvak BiH.

I razlika u vrijednosti dvije ekipe na transfermarktu je ogromna: igrači Kluža u ovom trenutku ukupno koštaju 27,55 miliona evra, a tim sa Gradskog stadiona 6,4 miliona evra.

– Kada su određena četiri moguća protivnika željeli smo samo da izbjegnemo Kluž. Nismo imali sreće u žrijebu, ali šta je tu je. Imali smo trening i sastanak, tako da nisam još stigao da sa saradnicima analiziram protivnika, a to ćemo učini veoma brzo. Znam da imaju dosta igrača koji su sada ili su ranije bili reprezentativci u svojim zemlja, a budžet im je oko 30 miliona evra što samo po sebi dovoljno govori. Skeniraćemo ih detaljno i pripremiti se za dvoboj, a onda dati sve od sebe u dve utakmice – rekao je trener Marko Maksimović.

Kluž je sedmostruki šampion Rumunije, sve trofeje je osvojio od sezone 2007/08 pa do danas, a pehar je bio i u rukama Stojana Vranješa koji je sa poemutom ekipom stigao do prvog mjesta u sezoni 2011/12.

Po četiri puta su osvajali Kup i Superkup Rumunije, u Ligi šampiona igrali su šest puta, u Ligi Evrope jednom više, a jedini put kad su igrali Intertoto kup stigli su do finala.

 

Izvor: srpskainfo.com 
Twitter
Anketa

Koju televiziju iz BiH najviše gledate?

Rezultati ankete
Blog