Svijet

Glumac Alek Boldvin ubio ženu i ranio muškarca na snimanju

Glumac Alek Boldvin ubio je ženu iz snimateljske ekipe, a ranio režisera i scenaristu svog novog filma "Rust".

Glumac je ubio direktorku fotografije rekvizitnim pištoljem i ranio reditelja Džoela Souza, prenosi Gardijan.

"Šerif potvrđuje da su dvije osobe upucane na setu Rasta. Direktorka fotografije Hejlina Hačins (42) i reditelj Džoel Souza (48) upucani su kada je opalio rekvizini pištolj koji je koristio glumac  i producent Alek Boldvin (68)", navedeno je, prenose svjetski mediji.

"Gospođa Hačins prevezena je helikopterom u bolnicu gdje je proglašena mrtvom. Souza je u bolnici na liječenju", stoji u saopštenju.

U saopštenju iz produkcije filma "Rust" (Rđa) navodi se da je došlo do nesreće usljed nepravilnog korišćenja filmskog oružja.

Policija u saopštenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korišćenje rekvizita vatrenog oružja, kada je došlo do ispaljivanja. Sprovodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni.

Sve se desilo na ranču Bonanza Krik, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fe, oko 13.50 po lokalnom vremenu.

Inače, Boldvin je u ovom filmu bio koproducent, a glumio je odmetnika čiji je unuk, koji ima 13 godina, osuđen za ubistvo koje je slučajno počinio.

Boldvin, čije je puno ime Aleksander Ri Boldvin III, rođen je u Njujorku 1958. godine.

Glumi od samog početka osamdesetih godina, a pojavljivao se i u animiranim filmovma: U "Malom šefu" pozajmio je glas dječaku, dok je u "Sunđer Bobu" glas pozajmio Denisu.

Emi nagradu dobio je 2006. godine i to za najboljeg glavnog glumca u humorističkoj seriji "30 Roc".

Iz šerifove kancelarije rečeno je Gardijanu da je Boldvin svojevoljno razgovarao sa istražiteljima i da je nakon razgovora otišao.

Predstavnici za medije Aleka Boldvina izjavili su da je do incidenta došlo pošto je glumac opalio iz pištolja sa lažnom municijom, ne navodeći detalje.

 

Izvor: nezavisne.com
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog