Vijesti

Šokantan šovinistički istup Fadila Novalića: Evo što zagovornik “građanske probosanske” struje kaže o bošnjačkim planovima za "ovladavanjem" BiH (VIDEO)

Utvrdio je i kako Bošnjacima ne treba više od 30-50 godina da ekonomski ovladaju s BIH, ali kako kaže da ovladaju i brojem jer ih sada ima 55-60%, i mi to svakih 50 smo sposobni, ali zato svakih 30-50 godina imamo rat da nam se otme ono što smo stekli i da nam smanji što smo porasli.

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine sinoć je u Saarbueckenu u Njemačkoj održana manifestacija „Jedina zauvijek“ u organizaciji Centra za dijasporu “Mreža” i IKC Saarbuercken.

Ovo je jedna od niza manifestacija održanih u Njemačkoj, Belgiji i Luxembourgu, a u susret 25. novembru - Danu državnosti Bosne i Hercegovine, koji ovih dana zvaničnici SDA uveliko koriste za promovisanje velikobošnjačke agende u svijetu.



Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, kao specijalni gost, održao je centralnii govor u kojem je pohvalio kako su Bošnjaci preko dvije trećine ekonomije BIH.

Utvrdio je i kako Bošnjacima ne treba više od 30-50 godina da ekonomski ovladaju s BIH, ali kako kaže i brojem jer ih sada ima 55-60% i da i za to su sposobni kako premijer FBiH i visokorangirani zvaničnik SDA tvrdi svakih 50 godina.


U opisu videa kojeg je Fadil novalić objavio na FB stoji objavljeno:

"Sav dunjaluk po Božijem određenju pripada nama, ali na cijelom dunjaluku ćemo dijeliti kuće sa drugima.

Jedina kuća koja je samo naša i koju ne moramo dijeliti jeste Bosna. Moramo sačuvati ovu zemlju pod svaku cijenu."



Izvor: dnevnik.ba
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog