Vijesti

Dodik: Sjednica PIK-a služi samo tome da se "potvrdi laž koja se zove visoki predstavnik u BiH"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas sjednica PIK-a ne služi ničemu, jer stav tog tijela, bez Rusije, nije obavezujući ni legitiman.

- Ko je ovlastio tu grupu zemalja da se bave tim pitanjima i izdaju kominike kad u tu više nema Rusije - rekao je Dodik i dodao da i ova dvodnevna sjednica PIK-a služi samo tome da se "potvrdi laž koja se zove visoki predstavnik u BiH".

On je ponovio da Republika Srpska ne prihvata imenovanje Kristijana Šmita.

Dodik je rekao da nije odgovoreno na osnovu čega je visoki predstavnik u BiH jer Savjet bezbjednosti UN nije imenovao nijedno lice, te da, da ako ne postoji visoki predstavnik, onda ne postoji ni OHR.

Govoreći o sastanku članova Predsjedništva BiH sa evropskim i američkim zvaničnicima Markom Makovecom i Gabrijelom Eskobarom, Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, rekao da ovaj sastanak nije dao poseban rezultat, ali da je bio prilika da se razjasne neka pitanja.

On je rekao da je ocijenjeno da su svjesni da postoji kriza u BiH, ali da ima onih koji misle da je krivica na međunarodnim medijatorima.

Dodik je ponovio da predstavnici Republike Srpske neće učestvovati u odlučivanju na nivou BiH sve dok se ne povuče sporni zakon koji je nametnuo Valentin Incko.

- Osnovno pitanje i dalje ostaje funkcionisanje organa BiH, te i dalje stoji odluka Republike Srpske da ne učestvuje u radu dok se ne povuče sramna odluka - rekao je on.

 

 
Izvor: rtrs.tv 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog