Sport

Podvig karijere! Kecmanović u osmini finala Australijan opena!

Srpski teniser Miomir Kecmanović nadigrao je Lorenca Sonega sa 3:1 (6:4, 6:7/8:10/, 6:2, 7:5) u trećem kolu Australijan opena i plasirao se u osminu finala. U borbi za četvrtfinale Kecmanović će se sresti sa Gaelom Monfisom.

Poslije pobjede nad Tomijem Polom u drugom kolu, Miomir Kecmanović je nastavio da niže uspjehe karijere plasmanom i u osminu finala na otvorenom prvenstvu Australije.

Za pobjedu nad 25. nosiocem turnira Kecmanoviću je trebalo tri i po sata žestoke borbe da nadigra Lorenca Sonega koji je dvostruko bolje plasiran na svjetskoj rang listi tenisera.

Kecmanović je dobro počeo meč osvojivši prvi set, ali je u nastavki Italijan došao do izjednačenja i taj brejku jer je naš teniser propustio nekoliko šansi da uveća vođstvo.

U nastavku Kecmanović nije dozvolio da mu opadne koncentracija i sjajnom igrom je uspio da nadigra suparnika za konačnu pobjedu.

U borni za četvrtfinale Miomir će se sastati sa Gaelom Monfisom koji je pobijedio Kristijana Garina iz Čilea sa 3:0 (7:6 /7:4/, 6:1, 6:3).

Kecmanović i Monfis su dosada samo jednom odmjeravali snage na terenu, u Bersiju prošle godine Monfis je dobio Kecmanovića sa 4:6, 7:5, 6:3 i srpskom teriseru će ovo biti odlična prilika za revanš i veliki uspjeh u karijeri.

 

Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog