Svijet

Jakov Kedmi poručio Rusima: Vi im svojim postojanjem smetate svuda, u sportu, u kulturi, u nauci, u životu...

Svjetski poznati izraelski vojni ekspert, Jakov Kedmi, dao je Rusima i Rusiji više savjeta. Istovremeno im je uputio veći broj upozorenja.

„Sergej Lavrov je izjavio da će se na Zapadu urazumiti i da će doći do ozbiljnih pregovora. Izrazio je takvu nadu. Samo mlađarija se hrani nadama, a on odavno nije mladić. Koliko je puta vaš predsjednik razgovarao sa onim pjetlićem Makronom? Koliko puta je tom pjetliću podrobno objašnjavao šta se događa? I, šta je bilo? Šta danas – poslije svih objašnjenja – kukuriče taj pjetao?

I tupi bi poslije toliko objašnjenja shvatio o čemu se (sa Ukrajinom) radi! A on nije tup. On ne želi da shvati! Ništa ne bi pomoglo ni da mu Putin objasni još sto ili 200 puta.

Koliko puta ste razgovarali sa svim rukovodiocima zapadnih zemalja? Koliko puta ste im sve strpljivo i uljudno razjašnjavali? I šta? Kao glavom o zid! Oni na sve to ne reaguju. Zato što ne žele da shvate.

Ovo ne znači da sa njima ne treba razgovarati. Treba, ako pristojno zamole. Može im se objasniti i 105-ti put, ali ne treba da se ničemu nadate. Zato što se protiv vas vodi rat na uništenje. Rat za uništenje vaše civilizacije, vaše kulture. Ono sa Dostojevskim u Italiji – nije greška. Vi im svojim postojanjem smetate svuda. U sportu, u kulturi, u nauci, u životu. Zato su krenuli na vas.

Rat protiv Rusije – njegova posljednja faza – nije počela 90-ih. Počela je 1941-ve. Uslijedila je zbog poraza, da tako kažem, tehnička pauza. A sada je završena. Oni smatraju da vam više ništa nisu dužni. Rat je sada prešao na novi nivo? Na kakav?

Vi ste sada van zakona! Vaša zemlja je van zakona! Vaša kultura! Vaši sportisti! Vaša istorija! Vi niste u zoni dejstva njihovih zakona. A vi razmišljate: kako da živimo po zakonima koji za nas ne važe! Kako ćete živjeti u tom bezakonju? Po zakonima koji se krše da bi vas ugušili? Kakav će biti vaš odgovor?

Vi niste dužni da poštujete zakone koji za vas ne važe! Niste obavezni da poštujete nikakve njihove zakone! Sjedinjene Države ne poštuju nikakve i ničije zakone osim američkih! A vi?

I za vas treba da postoje samo vaši zakoni! Za vas ne smiju postojati zakoni vaših neprijatelja koji su krenuli da vas unište! U ovom svijetu bezakona radite samo ono što smatrate potrebnim za svoje samoočuvanje! Ne pokušavajte da preživite po njihovim zakonima! Takva je današnja situacija. Takva je bila i juče, samo što su je maskirali. Takva je bila i prekjuče, samo što vi niste htjeli da to vidite. Sada vam oni pokazuju kako stvari realno stoje.

Kada tuku i maltretiraju rusko dijete u školi u Francuskoj, to je zato što tamo smatraju da je došlo vrijeme da vam pokažu da je civilizacija za njih, a ne i za Ruse. Tamo za vašu djecu nema zakona. Ni za vaše bolesne i invalide – nema zakona. Vi ste za njih parije. Toga treba da budete potpuno svjesni.

Za vas je, u svemu što se sada događa u ovom surovom svijetu, jedino dobro što vam pokazuju ko ste i za šta vas drže. Vi ste dosad odbijali da to uvidite, a sada morate.

Predstavnici Rusije su vjerovali da u Francuskoj mogu biti `bijelci` ako dobro govore francuski, ako se razumiju u francuska vina i odlaze u parisku Operu, a oni vam demonstriraju da ste za njih prezreni Rusi i da vas više neće trpjeti. Ni sa vašim francuskim koji može biti bolji i od njihovog francuskog!

Odsad morate – da biste preživjeli  u ovom skotovskom svijetu – uređivati svoj život. Ako zaista želite da opstanete. Drugi izlaz nemate!

U pravu je Lavrov da će nastupiti „vrijeme dijaloga“. Ali, to će biti samo – ako vi pobijedite! Ako oni pobijede – nikakvog „dijaloga“ neće biti! Ako ustuknete, makar i milimetar – sa vama niko neće razgovarati! Svaki vaš politički ustupak samo će podgrijati njihovo uvjerenje da vas mogu slomiti!

Kada oni popuštaju? Samo onda kada nemaju snage! Kada ih prisiljavaju. Kada je bilo u istoriji da je Zapad dobrovoljno izlazio u susret Rusiji? Da to nije bilo 1945-te? Možda 1814-te? Kada je Suvorov sa vojskom prelazio Alpe kroz Švajcarsku? Tada jesu!

Vi Zapad možete pobijediti samo onda kada ih lišite i nade da vas mogu pobijediti! Samo to je zalog da ćete preteći. A dok god na Zapadu vjeruju da vas mogu kad-tad pobijediti, neće vas ostavljati na miru.

Neće tu ništa pomoći ubjeđivanje da je nešto nepravedno ili nemoralno, da nije dobro. Jer, s kime vi govorite? Sa drumskim razbojnicima koji su uvijek pljačkali cio svijet!  Sa onima koji su pravili čudovišna zvjerstva kroz cijelu svoju istoriju i nastavljaju sa njima i u 21. vijeku.

Kada im vi ukazujete da postoji savjest – oni vam se smiju. Vi to govorite piratima i drumskim razzbojnicima, sa naslinicima i lopovima, sa prevarantima i špekulantima  za koje ništa nije sveto. Za koje ne postoje nikakvi zakoni. A vi im objašnjavate da ovo ili onije nije etično i kulturno! Ukazujete im da ono što čine nije u skladu sa „evropskom kulturom“.

Oni, dok im to govore, na vas gledaju kao na idiote! Kao na korisne idiote koji mogu biti iskorišćeni. Vi izlaz nemate. Da li da navedem one riječi iz Internacionale… one o posljednjem i presudnom boju?

Vi izlaz nemate, zato prestanite da se prema tim lopovima i divljacima odnosite kao prema kulturnim ljudima! Oni protiv vas vode rat još od 1941-ve, a vi se iščuđavate – zašto sada podržavate (Banderovce u Ukrajini)? Pa, koga oni tamo da podržavaju?

U kojoj zemlji se rodio fašizam? U Francuskoj! Domovina fašizma je Francuska! To je plod francuske kulture! S kojim pravom se čudite što njihov pjetlić ne razumije i nastavlja da kukuriče?!

Njemačka nacistička propaganda je za samo pet godina ubijedila cijelu Njemačku da je ta zemlja suočena sa strašnom opasnošću uništenja,  da se protiv Njemačke sprema najstrašniji rat u istoriji i da će Nijemci ako ne unište strašnog neprijatelja – Jevreje – sama biti uništena.

Svi Nijemci su u to vjerovali. I kada je sovjetska armija ulazila u Njemačku na kraju Drugog svjetskog raata – Nijemci su u to još vjerovali. Vjerovali su u to i dok su jevrejsku djecu spaljivali u koncentracionim logorima. I to govori o snazi propagande i posljedicama ispiranja mozgova.

A, Nijemci su bili najobrazovaniji i najkulturniji narod Evrope.  

Dakle: Ako je neko u Rusiji vjerovao da 35 godina ispiranja mozgova u Ukrajini neće dati rezultate koji tamo sada postoje – taj griješi. Jer, ako je to bilo moguće izvesti sa Nijemcima, zašto ne bilo moguće sa Ukrajincima, tim prije što je trajalo znatno duže?!

Sa ovim što sada sa Zapada rade sa Ukrajinom – kada znaju da je ona vojno gotova – stvaraju pretpostavke za nastavak borbe nakon pada sadašnjeg režima u Kijevu! Prertpostavke da nastave ono što izgube na bojnom polju. Rade to sa uvjerenjem da će te buduće bitke dobiti. Da će pobijediti.

Vi vodite sada bitku za svoje preživljavanje. Vaši vojnici nastavljaju bitku koju su vodili njihove pradjede. Pred vama je posljednja i presudna bitka. Ako je, ne dao Bog, izgubite – vi nove mogućnosti nećete imati!



Izvor: fakti.org
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog