Sport

Crvena zvezda peti put uzastopno šampion Srbije (FOTO-VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde, pobjedom nad Voždovcem (3:1), osvojili su titulu šampiona Srbije. Zvezda je osvojila petu uzastopnu, a ukupno 33. titulu nacionalnog šampiona.

Ako je dileme prošlih mjeseci bilo, danas je nema – Crvena zvezda je šampion Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u posljednjem kolu plej-ofa Voždovac sa 3:1 i tako došli do trofeja.



Zvezda je, pred gotovo punim tribinama na stadionu "Rajko Mitić", došla do 33. titule u istoriji, a pete zaredom.

Iako je Partizan već nedjeljama čekao kiks "večitog" rivala, fudbaleri Zvezde su ostali smireni i strpljivi i u posljednjem kolu, i novim trijumfom ovjerili titulu.

Crveno-beli su poveli u 40. minutu, kada je mrežu zatresao Aleksandar Katai.



Poslije 54. minuta i gola Mirka Ivanića, slavlje je već uzelo maha na našem najvećem stadionu.

Međutim, Milojević se u 67. minutu najbolje snašao pred golom Zvezde poslije prekida i unio dozu neizvijesnosti.

Ipak, Zvezda je do kraja meča postigla još jedan gol, iz penala u nadoknadi vremena, kada je siguran izvođač bio Milan Borjan.

 



Partizan je u posljednjem kolu pobijedio niški Radnički sa 2:0 – Rikardo je pogodio sa penala u nadoknadi prvog dijela igre, a drugi gol je djelo igrača gostiju – Jamkama.

Uprkos porazu, ekipa iz Niša će igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija, pošto je Vojvodina pobedila u gostima TSC sa 2:0, golovima Bojana Matića i Mladena Lazarevića.

Zvezda je sezonu završila sa 100 bodova, Partizan je drugi sa dva manje, Čukarički je na trećem mjestu sa 60, dok je niški Radnički na četvrtom mestu sa 51.

Crvena zvezda će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona od trećeg kola i biće nosilac, Partizan će u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok će u kvalifikacije za Ligu konferencija ići niški Radnički.   

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković čestitao je ekipi na fantastičnoj sezoni.

"Bila je mnogo teška sezona, verovatno i najlepša u poslednjih nekoliko godina. To je zasluga ovih momaka i ovih navijača. Svi smo verovali, i kada smo bili na 'minus 11'. Odigrali smo istorijsko proleće – 15 pobeda i jedna nerešena... Momci su odigrali herojski", rekao je Stanković.



Crveno-beli imaju priliku da osvoje još jedan trofej ove sezone, pošto igraju u finalu Kupa Srbije 26. maja na svom stadionu protiv Partizana.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog