Svijet

Prvi snimci iz tunela i katakombi Azovstalja: Mrak, špricevi, oprema (VIDEO)

Nakon predaje najprije ranjenika a potom i ostalih ukrajinskih boraca iz čeličane Azovstalj u Marijupolju, koji su nedjeljama bili pod opsadom, svijet su obišle slike vojnika ali je i dalje većini ostala misterija - kako izgledaju tuneli koji toliko dugo mogu da budu utočište hiljadama ljudi.

Prvi snimci ulaska u ruševine čeličane a potom i silaska u sistem tunela koji su na više nivoa pod zemljom, pokazuju scene nalik holivudskim filomovima. Mrak, špricevi, sveske i oprema još iz vremena SSSR-a.

Jedan od onih koji su kročili i snimili sadržaj azovstaljskih katakombi je Irgor Ždanov, izvještač servisa RT na ruskom jeziku.

On je na telegramu objavio video zapise i fotografije onoga što je tamo zatekao., uz napomenu da je svaki korak rizičan jer postoji mogućnost da su delovi terena minirani.

 

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da se iz Azovstalja "predalo 2439 ukrajinskih nacionalista".

Na snimcima koje su napravili ruski novnari i pripadnici ruskih snaga, vide se i dokumenta za koije tvrde da su bili njihovi (ukrajinski) ratni zadaci i rasporedi, ali i veličina kompleksa čeličane koja djeluje kao grad za sebe. 

 

Izvor: nportal.rs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter
Anketa

Kako živite u odnosu na godinu dana ranije?

Rezultati ankete
Blog