Svijet

Skoro polovina Lisičanska oslobođena, komanda ukrajinske vojske već napustila grad (VIDEO)

U toku je 127. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini. Nastavljaju se borbe u području Slavjanska, Bahmuta, Harkova. Međutim, najveća pažnja je trenutno usredsređena na Lisičansk gdje su ruske snage već ušle u grad. U međuvremenu, Sirija je priznala nezavisnost DNR i LNR.

Ukrajinska vojska u Lisičansku dobila je naređenje da se povuče. Oko 40-50 odsto grada se već nalazi pod kontrolom ruske vojske, praktično cijela komanda ukrajinske vojske se povukla, saopštio je ambasador LNR u Moskvi Rodion Mirošnik.

Ruska vojska je preuzela kontrolu nad rafinerijom nafte kod Lisičanska i sada su svi putevi u/iz Lisičanska pod kontrolom savezničkih snaga Rusije i LNR, dodao je Mirošnik.

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski priznao je da se ukrajinska vojska nalazi u veoma teškoj situaciji u Donbasu, u području Lisičanska, Avdejevke, Bahmuta (Artjomovska).

Ukrajinski lider je na svom telegram kanalu saopštio da rukovodstvo zemlje radi sve kako bi dobili savremene artiljerijske sisteme. Oni, navodno, mogu na odgovarajući način da odgovore na ofanzivu DNR i LNR, uz podršku ruske vojske.

 

Izvor: rs.sputniknews.com 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog