Vijesti

Tegeltija: Našu imovinu nećemo nikome dati, ona je naša i samo naša (VIDEO)

Ustavni sud BiH nastavio je nakaradnu praksu izigravanja Dejtona, rekao je Milan Tegeltija, savjetnik srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika, gostujući u našem Јutarnjem programu, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH, koji je poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

- BiH je sastavljena od entiteta, i to je jedino mjerodavno. Treba braniti svoju imovinu, odnosno samo implementirati ono što piše u Dejtonskom sporazumu. Ustavni sud BiH ne donosi ovakve zakone, već Republika Srpska. Našu imovinu nećemo nikome dati, ona je naša i samo naša - naglasio je Tegeltija.

Po toj odluci imovina koja je vlasništvo javnih preduzeća, opština, gradova i Republike Srpske, vlasništvo je Bosne i Hercegovine.



- Nastavljamo borbu, ali siguran sam da je Republika Srpska spremna da se odbrani, jer ovakvih napada na njen integritet biće još sasvim sigurno - poručio je Tegeltija.

On se dotakao i djelovanja opozicionih političara na ovakvu odluku.

- Opozicija otežava položaj Republike Srpske, jer se dodvorava političkom Sarajevu u projektu "uništavanja Srpske".  Moramo govoriti o nečemu što se zove banalizacija nacionalne politike. To što je rekla Јelena Trivić je veoma opasno, i neodgovorno ponašanje jedne nacionalne politike. Kad vi svedete jedan projekat urušavanja Republike Srpske, konstantne napade iz Srpske u sasvim jednu trivijalnu stvar da su se Dodik, Čović i Izetbergović dogovorili da Ustavni sud BiH donese neku odluku, vi banalizujete  taj problem.

Građani Republike Srpske jasno znaju da problem ne stanuje u Srpskoj, već u Sarajevu - naglasio je Tegeltija.

On je dodao da su riječi Јelene Trivić potpuna besmislica.

- Kako da očekujemo da opozicija brani interese Republike Srpske ukoliko oni uopšte ne priznaju da ti problemi u Sarajevu postoje. Ni jednom rječju nije rekla da je odluka Ustavnog suda BiH antisrpska, i jedna u nizu odluka koja predstavljaju projekat političkog Sarajeva na urušavanju Republike Srpske. I zbog svega imate ozbiljan problem, jer imate političara koji na takav način banalizuju najvažnija nacionalna pitanja Republike Srpske, jer ako ih banalizuje, on na njih ne može ni dati odgovor - poručio je Tegeltija.

 

Izvor: rtrs.tv 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog