Svijet

Ruska vojska: U DNR likvidirano više od 320 ukrajinskih ekstremista i plaćenika

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) likvidirale više od 320 ukrajinskih ekstremista i plaćenika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Visokopreciznim udarima Oružanih-kosmičkih snaga Rusije je za 24 sata likvidirano preko 100 stranih plaćenika i više od 400 ukrajinskih vojnika i ekstremista.

U rejonu Kramatorska u DNR-u uništeno više od 220 ukrajinskih vojnika, a u rejonu grada Slavjansk i naselja Ozerno u DNR je likvidirano više od 100 ekstremista“, pojasnili su u Ministarstvu.

Ruska protivvazduhoplovna odbrana je pogodila 19 ukrajinskih dronova i 42 projektila američkog višecevnog bacača raketa „Himars“ i „Oljha“.

U izveštaju se navodi i da je ruska avijacija oborila ukrajinski lovac MiG-29 u Nikolajevskoj oblasti, kao i dva Su-25 u Hersonskoj oblasti i DNR-u.

Ruska avijacija i artiljerija su onesposobile u DNR-u sistem „Buk-M1“, kao i tri skladišta oružja i municije.

U Zaporožju je likvidirano 190 ekstremista jedinica „Čajka“, „Dnjepar“, „Skif“ i „Gepard“.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno 298 aviona, 155 helikoptera, 2.054 drona, 376 protivavionskih raketnih sistema, 5.077 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 844 višecevnih bacača raketa, 3.410 artiljerijskih topova i minobacača i 5.794 jedinice specijalne vojne automobilske opreme, zaključuje se u izveštaju ruske vojske.

 

Izvor: sputnikportal.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog