Vijesti

Pravo glasa u Banjaluci ima 194.193 birača

Pravo glasa u Banjaluci na predstojećim opštim izborima imaju 194.193 birača, koji će glasati na 266 redovnih biračkih mjesta, te na po jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim listićima i u odsustvu, izjavio je Srni predsjednik Gradske izborne komisije Banjaluka Dubravko Malinić.

Malinić je naveo da 2.015 birača koji su u inostranstvu mogu da glasaju putem pošte, a ukoliko se na dan izbora zateknu u Banjaluci svoju garađansku dužnost mogu da obave na biračkom mjestu ovlaštenom za izdavanje nepotvrđenih glasačkih listića.

On je rekao da će u Banjaluci biti angažovano 25 mobilnih timova, te da će biti pokrivene sve ustanove za socijalno staranje, kao i birači koji su prijavljeni da glasaju putem mobilnog tima, a koji zbog starosti i bolesti ne mogu otići na biračko mjesto.

Malinić je naveo da je izborni materijal stigao, te da će ga birački odbori preuzeti dan pred izbore u subotu, 1. oktobra.

– Birački odbori imaju obavezu da 1. oktobra urede biračka mjesta, najkasnije 12 časova prije početka glasanja, a sav birački materijal ostaje na biračkim mjestima obezbijeđen uz prisustvo policijskih snaga – rekao je Malinić.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog