Društvo

Свијет бруји - Абарамович купио суперјахту

МОСКВА - Светска глобална криза није превише утицала на руског милијардера Романа Абрамовича, када је одлучивао да за 340 милиона евра купи најскупљу приватну јахту на свијету, дугачку 170 метара.


Нова јахта од челика и непробојног стакла, названа „Помрачење", која је засјенила све остале бродове власника енглеског „Челсија" поринута је у бродоградилишту „Блом енд Вош" у Хамбургу.

Спуштање 170-метарског гиганата са навоза помоћу два тегљача обављено је веома пажљиво, јер би свака огреботина могла да кошта на десетине хиљада евра.

Јахта има 11 луксузних кабина за 24 особе, о којима ће се бринути посада од 70 људи. Експерти процјењују да ће одржавање овог брода годишње коштати најмање 25-30 милиона евра.

Корито брода је израђено од блиндираног челика, а прозори од непробојног стакла. Јахта је опремљена минијатурним системом противваздушне одбране, са два хеликоптера и мини подморницом, која може да се спушта на дубину до 50 метара.

Немачка гласила пишу да Роман Абрамович намјерава да се са новом јахтом упути на предстојећи свјетски фудбалски шампионат, који ће се одржати у Јужноафричкој Републици у лето 2010. Како се гости не би досађивали, на јахти постоји базен, биоскоп и дискотека.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog