Društvo

Додик на Малом Зејтинлику

СОКОЛАЦ - На Српском војничком гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу, јутрос је служен парастос за српске борце Сарајевско-романијске регије, погинуле у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату.


На централно спомен-обиљежје цвијеће су положили и свијеће прислужили премијер Републике Српске Милорад Додик, представници Борачке организације РС, Републичког удружења породица несталих цивила и војника, града Источно Сарајево и градских општина, те бројних организација и удружења.

Додик је изјавио да је веома значајно да РС обиљежава догађаје, као што је 14 година од одбране Сарајевско-романијске регије, и чува сјећање на српске борце који су дали животе за РС.

"Данас сам овдје да одам почаст људима који су у најтежим тренуцима за њихов народ дали највриједније што су имали - живот", рекао је новинарима Додик.

Он је навео да ће Влада и власти РС и даље чинити све да помогну породицама погинулих, иако је тим људима тешко надокнадити оно што су изгубили у рату.


Армија БиХ у току одбрамбено-отаџбинског рата на подручју Сарајевско-романијске регије извела је више безуспјешних офанзива, у којима је погинуло више од 4.000 припадника Војске РС.

Циљ посљедње офанзиве Армије БиХ, изведене у првој половини јуна 1995. године, био је спајање Првог и Другог корпуса, што су борци ВРС осујетили.

На војничком гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу сахрањено је готово 1.000 бораца ВРС.

Централна церемонија обиљежавања одбране Сарајевско-романијске регије биће одржана код манастира Светог Георгија на Равној Романији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog