Društvo

Преиспитивање одлука Уставног суда БиХ за Алијагиће и Малбашића

БАЊА ЛУКА - Правобранилаштво Републике Српске ће послије писменог достављања одлука Уставног суда БиХ о усвајању апелација у предмету Салиха и Муамера Aлијагића из Требиња и предмету "Компанија Малбашић-Крајина Борац" из Бање Луке искористити сва расположива правна средства ради преиспитивања тих одлука, саопштено је из Правобранилаштва РС, након сједнице стручног колегијума ове институције.


"Послије анализе тих одлука предузећемо правне мјере ради заштите имовинских интереса РС", наводи се у саопштењу које је потписао правобранилац РС Слободан Радуљ.

У саопштењу је истакнуто да ће Правобранилаштво РС реаговати и у предмету робна кућа "Боска" Бања Лука.

"У том кривичном предмету, по оптужници Специјалног тужилаштва РС, Правобранилаштво ће истаћи имовинско-правни захтјев за обештећење буџета РС", наведено је у саопштењу.

Уставни суд БиХ раније је усвојио апелацију Салиха и Муамера Aлијагића, којом је остављен на снази дио пресуде Окружног суда у Требињу из 2004. године, а којом су жалбе РС и општине Требиње одбијене као неосноване у односу на накнаду материјалне штете Aлијагићима од 6.033.985 КМ.

Уставни суд БиХ усвојио је и апелацију "Компаније Малбашић" и Трговине "Борац" из Травника, који су у судском спору са предузећем "Крајина Борац" из Бање Луке.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog