Društvo

СКПД Св.Сава из Крања наступао у бањолучком Меркатору

БАЊА ЛУКА - Меркатор Центар Бања Лука је за многобројне посјетиоце и купце, приредио наступ Српског културно-просвјетног друштва Свети Сава из Крања, а међу гостима из Словеније је био присутан и замјеник градоначелника Крања, Игор Велов.


Обзиром да је Крањ „град пријатељ" града Бања Лука, госте је поздравио замјеник градоначелника Бање Луке, Јасмин Комић.

Четверосатни наступ овог ансамбла, првог дана викенда, био је испуњен музичким и плесним садржајем са традиционалном вриједношћу, чији је циљ очување изворних корјена и стила српских народних игара. Уз помоћ оркестра, фолклорне групе, женског пјевачког ансамбла и ансамбла Ветерана, понуђен је разноврстан и забаван програм.

„Велико нам је задовољство показати наш репертоар грађанима Бање Луке, те смо објеручке прихватили позив Меркатора Бања Лука за гостовање у овом лијепом амбијенту. Циљ нашег оснивања 1990. године у Крању је био да развијањем склоности према игри, пјесми и музици, као и дјеловању у окупљању младих људи, развијемо преношење културе и традиције на млађе генерације. Да смо успјели у томе говоре и награде младих играча, чланова овог друштва. Златна плакета на 13. европској смотри српског фолклора дијаспоре у Источном Сарајеву и бронзаста плакета на 14. Смотри спрског фолклора дијаспоре у Темишвару, рекао је поводом овог гостовања предсједник СКПД Свети Сава, Радоман Крговић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog