Društvo

Амерички терориста из бањолучког насеља Лауш

БАЊА ЛУКА - Полиција Републике Српске није службено обавијештена о хапшењу Бањалучанина Анеса Субашића /33/ у САД због оптужби за тероризам и ширење џихада ван Америке.


Начелник крим полиције ЦЈБ Бањалука Дарко Ћулум изјавио је данас Срни да је у РС против Субашића поднесено 15 кривичних пријава за дјела покушаја убиства, за изнуде и разбојништва, као и да су судови за њим расписали четири потјернице, међу којима је једна међународна.

Према полицијским сазнањима, Субашић се 1996. године са породицом иселио из БиХ у Њемачку, потом Швајцарску и САД, и од тада није долазио у Бањалуку нити на просторе РС.

Тужилаштво Сјеверне Каролине саопштило је да су седморица ухапшених, међу којима је и Субашић, терете за планирање џихада изван граница САД, те да се трага и за осмим чланом ове терористичке групе.

Америчко Тужилаштво није објавило земље поријекла Субашића и Јагија, али се незванично дознаје да је Субашић живио у бањолучком насељу Лауш, те да му је отац познат по надимку Тутма.

Субашић је у току рата промијенио име Анес у Младен. Одраније је познат полицији, а има и подебео полицијски досије.

Под та два имена (Анес и Младен) Субашић у периоду од 1992. до 1996. године, постоје три пресуде за четири кривична дјела: убиство у покушају, изнуда, тешка крађа и изазивање опште опасности, док Субашић не посједује важеће документе БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog