Društvo

Mујезиновић: Не одустајемо од ревизије списка бораца

САРАЈЕВО - Премијер Федерације БиХ Мустафа Мујезиновић поручио је да федерална Влада неће одустати од пројекта ревизије корисника борачко-инвалидске заштите и провјере корисника накнада у социјалном сектору.


''Потпуно је нетачно да се са ревизијом мора чекати неки нови закон или нове одлуке из ове области'', рекао је Мујезиновић.

С тим у вези, он је ресорним министрима Захиду Црнкићу и Перици Јелечевићу упутио писмо у коме инсистира на почетку примјене овог процеса и убрзању ревизије корисника.

Према његовим ријечима, уколико не буде постигнут договор између представника Армије Републике БиХ /РБИХ/ и Хрватског вијећа одбране /ХВО/ о моделу уштеде издвајања за инвалиднине, Влада ФБиХ ће, највјероватније, донијети уредбу која ће то ријешити на компромисан начин, при чему нико не би требало да буде оштећен у овај фази.

''То значи да би сада само припадници Армије РБиХ који су уведени у право послије 2004. године, њих 14 000, привремено остали без накнада, с тим да ће их добити ретрпактивно када буде урађена ревизија. Остатак корисника би примао накнаде у садашњем износу'', рекао је Мујезиновић.

С друге стране, свим корисницима из некадашњег ХВО-а инвалиднине би, до окончања ревизије, биле умањене за 10 процената.

''У сваком случају, свих 130 000 корисника мора проћи ревизију и надам се да послије тога неће ни бити разлога за било какво смањење накнада правим борцима и инвалидима'', закључио је федерални премијер.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog