Vijesti

EULEX primio zahtjev BiH za izručenje Nasera Keljmendija

PRIŠTINA - Euleks je dobio zahtjev Ministarstva pravde BiH za izručenje narko-bosa Nasera Keljmendija, rekla je Srni portparol Euleksa Irina Gudeljević.

"Zahtev je stigao. Odmah smo ga prosledili ministarstvu pravde Kosova u čijoj je nadležnosti odlučivanje o ekstradiciji lica sa Interpolove poternice", rekla je Gudeljevićeva.

Ona je navela da je Euleks spreman da asistira kosovskim institucijama u izručenju Keljmendija, ukoliko ministar pravde Hajredin Kuči prihvati zahtjev.

Kosovska policija je 5. maja na području Prištine uhapsila Keljmendija, za kojim je Sud BiH u septembru prošle godine raspisao međunarodnu potjernicu, jer je bio nedostupan pravosudnim organima tokom policijske akcije "Lutka".

Tužilaštvo BiH, u okviru istrage u ovom predmetu, sumnjiči Keljmendija za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnim drogama i krivičnim djelom ubistva.

Euleksov sudija Keljmendiju je 9. maja odredio jednomjesečni pritvor na zahtjev Euleksovog tužioca Erika Larsona, a Keljmendi se tereti za ista krivična djela za koja ga tereti i pravosuđe BiH.

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog