Region

Stravična nesreća u Crnoj Gori - Poginulo 16 turista iz Rumunije (VIDEO)

Šesnaest osoba je poginulo, a tridesetjedna je povrijeđena, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kada je autobus rumunskih oznaka sletio u kanjon Morače, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

Na mjestu nesreće je bio i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, koji je potvrdio da je 31 osoba povrijeđena.



"Nadležni državni organi utvrđuju razloge ove nesreće", saopštio je Konjević novinarima na mjestu nesreće. On je saopštio i da je sedam osoba koje su smještene u KCCG životno ugroženo. Prema Konjevićevim informacijama, svi nastradali su državljani Rumunije.
On je novinarima kazao da je o nesreći obaviještena rumunska ambasada i izjavio saučešće porodicama preminulih.

Konjević je zahvalio pripadnicima MUP-a, Uprave policije, Vojske, Službe spasa i medicinske hitne pomoći na brzoj reakciji kao i građanim koji su im pomogli.
Ambasador Ruminije Mihail Florovič kazao je da je ovo velika targedija i zahvalio građanima Crne Gore koji su pomogli u spašavanju unesrećenih i koji su dali krv.

On je novinarima ispred Kliničkog centra kazao da su putnici rumunski državljani.

Florovič je kazao da ne zna da li su porodice stradalih obaviještene o nesreći kao i da ne zna da li su mediji u Rumuniji informisani o dešavanju.

U KCCG je i premijer Milo Đukanović koji je izjavio saučešće ambasadoru Rumunije. Đukanović je obišao povrijeđene.

Direktor Urgentnog centra Vladimir Dobričanin kazao je za TV Crne Gore da je u KC dopremljena 31 odrasla osoba i jedno dijete. Dijete je sa lakšim tjelesnim povredama smješteno na Institutu za bolesti djece, dok su ostali putnici prošli sa težim povredama.
Imena žrtava za sad nijesu poznata, a kako nam je saopšteno iz Uprave policije imena nastradalih najvjerovatnije neće biti večeras saopštena.

Nesreća se dogodila oko 17 sati u blizini Manastira Morača, na mostu zvanom Grlo.

Autobus se kretao iz Kolašina ka Podgorici, da bi iz, za sada neutvrđenih razloga stotinjak metara prije manastira Morača prešao na suprotnu traku i sletio sa mosta u kanjon.  Autobus se zaustavio u provaliji, na 30 do 40 metara od puta.
U Klinički centar Crne Gore došao je veliki broj građana kako bi dali krv, koja je u ovom trenutku potreban Centru za transfuziju. I Ministar zdravlja Miodrag Radunović je u operacionoj sali KCCG. 

(RTCG.me/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog