Vijesti

Interpol u Lionu

MUP RS: Uklonjena potjernica za Milovanovićem, odluka na BiH

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske dobilo je odgovor od Generalnog sekretarijata Interpola u Lionu da je uklonjena potjernica za bivšim generalom Vojske Republike Srpske Manojlom Milovanovićem i da je BiH dat rok do 24. februara da iznese svoj stav o navedenoj potjernici, rekla je portparol MUP-a Mirna Šoja.

izvor: Srna

Iz Interpola su naveli da, ukoliko BiH ne uloži protest, nakon isteka toga roka, odnosno do 24. februara, potjernica stupa na snagu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić juče je rekao novinarima da je MUP Srpske uputio dopis Direkciji za koordinaciju policijskih tijela da se hitno obrati Generalnoj skupštini Interpola u Lionu, da postupi po rezoluciji koja je donesena 2010. godine, kojom se ostavlja mogućnost državi čiji se državljanin nalazi na toj potjernici, da se, ukoliko postoje elementi, uputi protest za podizanje potjernice, odnosno da se ona stavi van snage.

Hrvatska je 7. januara, na pravoslavni Božić, raspisala međunarodnu Interpolovu potjernicu za Milovanovićem za ratni zločin.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog