Vijesti

"Obojena ravolucija"

Karganović: Promjena režima nasuprot očekivanjima nije predviđena samo za RS

BIJELJINA - Šef "Istorijskog projekta Srebrenica" Stefan Karganović ocijenio je da aktuelna "obojena revolucija" u BiH pokazuje da "promjena režima", nasuprot očekivanjima, nije predviđena samo za Republiku Srpsku, što sugeriše da zapadne obavještajne službe i njihove vlade žele da "očiste" politički teren u cijeloj zemlji.


"Obojena revolucija koja se već više od godinu dana u BiH očekuje, najzad je počela. Ali fundamentalna činjenica koja se mora istaći je to da, nasuprot očekivanjima analitičara, 'promena režima' nije predviđena samo za Srpsku. U toku je puč na teritoriji cele zemlje, koji će obuhvatiti i Federaciju BiH i Republiku Srpsku", ističe Karganović.

On je pojasnio da je plan da se rastuće nezadovoljstvo društvenim prilikama, za koje kaže da ima više nego dovoljno opravdanja, iskoristi za izazivanje opšteg haosa.

"Taj haos, i iluzija 'boljeg života' koju će zapadni mediji i propagandni centri podsticati u svesti široke javnosti, zatim će biti iskorišćeni da bi se instalirala nova ekipa marioneta, ne samo na entitetskom, već i na centralnom nivou", upozorava Karganović.

On naglašava da osnovni cilj i dalje ostaje "skidanje" sa vlasti predsjednika Srpske Milorada Dodika i presjecanje nezavisne politike koju on vodi u Srpskoj, da bi se u Banjaluci na njegovo mjesto postavio "kolaboracionistički tim koji će omogućiti utapanje autonomnog srpskog entiteta u centralizovanu bosansku državu".

"Dalji ciljevi su uvođenje celovite BiH u NATO i njeno potpuno uklapanje u zapadne evroatlantske strukture. Po važećem ustavu to nije moguće bez saglasnosti Vlade Republike Srpske. Zato je prvi korak da se takva kooperativna vlada dovede na vlast. Ubrzo, današnji protektorat - koji tu i tamo, u skromnoj meri, uživa lokalnu autonomiju - pretvoriće se u koloniju pod potpunom kontrolom Zapada", navodi Karganović.

On je ocijenio da su vlasti u BiH očigledno nespremne da se suoče sa sudbinom koja im se sprema.

"U Federaciji, muslimanski političari su dosadašnju taktičku podršku Zapada budalasto protumačili kao trajnu garanciju, čineći istu grešku u koju je upao egipatski predsednik Hosni Mubarak pre njih", ističe Karganović.

Karganović je dodao da je, s druge strane, u Srpskoj propušteno da se donese blagovremena procjena situacije i preduzmu efikasne protivmjere, dok je opozicija "izgleda napravila pogrešan proračun".

"Vođe opozicije će se, možda, jednog dana probuditi i tada će shvatiti da su i njih zapadni mentori izigrali sa isključivim ciljem da ih iskoriste za podrivanje predsednika Dodika, te da će jedna potpuno nova ekipa protežea, koju je Zapad diskretno istrenirao, biti umesto njih instalirana na vlast", smatra Karganović.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog