Frontal Blog Challenge

Završen prvi susret polaznika “Frontal blog challenge” projekta

U subotu, 28.10.2017, uz razgovor sa Slobodanom Vaskovićem, Srđanom Puhalom i Markom Rakarom, završen je prvi susret “Frontal blog challenge” polaznika.

“Frontal blog challenge” je jedinstven projekat, prvi takve vrste u Bosni i Hercegovini koji je omogućio aktivistima iz NVO sektora, predstavnicima malih online medija te društveno-odgovornim pojedincima da nauče više o kreiranju sadržaja i različitim tehnikama plasiranja i promovisanja na internetu.

Glavni predavač i mentor projekta, Dragan Varagić je tokom tri dana boravka na Kozari polaznicima objasnio koje su to metode i kako se stvara sadržaj za društvene mreže i medije te kako na najbolji način povećati vidljivost svojih projekata.

Pored Varagića, polaznicima je o svom iskustvu u blogosferi pričao i Dragan Močević koji je naglasio da je “Frontal blog challenge” projekat važan za cijelu Bosnu i Hercegovinu jer pruža jedinstvenu priliku polaznicima da nauče kako stvoriti dobar sadržaj ali i kako ga plasirati u javnost te samim tim povećati svijest i o dobrim a ne samo lošim stvarima koje se dešavaju i koje nas okružuju.

Na samom kraju, trećeg dana susreta, polaznicima su se pridružili i poznati bosansko-hercegovački blogeri Slobodan Vasković i Srđan Puhalo ali i gost iz Hrvatske, Marko Rakar koji su podijelili svoja blogerska iskustva i savjete.

“Frontal blog challenge” se nastavlja a više o svemu možete saznati na portalu frontal.ba i društvenim mrežama prateći oficijelni hashtag #FrontalBlogChallenge

 

#FrontalBlogChallenge

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog