Republika Srpska

Coca Cola preuzima banjalučku kompaniju MB Impex

Konkurencijski savjet BiH objavilo je juče da je 14. jula zaprimilo prijavu koncentracije privrednog subjekta Coca Cola HBC-Srbija d.o.o., koje ima namjeru sticanja kontrole nad banjalučkim MB Impexom.

Predmetna koncentracija će, prema podacima iz Prijave koncentracije, imati efekat u okviru tržišta alkoholnih pića (voćnih likera, brendija i aperitiva) na području Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Konkurencijski savjet pozvalo je sve zainteresovane privredne subjekte koji djeluju na tržištu alkoholnih pića (voćnih likera, brendija i aperitiva) i na drugim tržištima na kojima bi predmetna koncentracija mogla imati efekte, te druge institucije ili udruženja koje imaju relevantna saznanja o navedenom tržištu da mogu dostaviti pisane primjedbe i mišljenja.

Inače, kompanija MB Impex je osnovana 1996. godine u gradu Banjaluci, koji je lociran na području sjeverne Bosne i Hercegovine. Osnovna misija kompanije je proizvodnja kvalitetnih alkoholnih pića u manjim serijama. Ukupan prihod kompanije u 2016. godini iznosio je 6,6 miliona KM.

 

Izvor: akta

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog