Vijesti

Sanja Vulić u Teleringu: "Nisam nacionalista, s tim da neizmjerno volim Srbe"

Sinoć je u emisiji "Telering" kod Mate Đakovića, gostovala Sanja Vulić, odbornica SNSD-a u dobojskoj skupštini i kandidat SNSD-a za Parlament Bosne i Hercegovine.

Donosimo vam dio zanimljivog razgovara Mate Đakovića i Sanje Vulić:
 

 
"Sanja Vulić je neko ko je zaljubljen u lik i djelo Miloša Crnjanskog i u politiku", rekla je na početku emisije Vulićeva.
 
Iako je napustila rodno Sarajevo sa samo 7 godina, ona je rekla da "najveći broj Sarajlila kojih se ona sjeća, i koji su je vezivali za Sarajevo više nisu u Sarajevu".
 
Na pitanje Mate "šta je Sanjin interes u politici", odgovorila je: "Ovo nije fraza, ali moj istinski interes je da jednog dana Republika Srpska bude država, pa makar bila država u sklopu Bosne i Hercegovine. Znači istinski to želim kroz sve ove godine...."
 
"Ali Sanja, sačekaj malo, to je tvoja želja, po Dejtonu je ona neostvariva.", konstatovao je Mato.
 
"Pa po Dejtonu, Republika Srpska ima sva zagarantovana prava samo nam konstantno neko pokušava oduzeti ta prava", rekla je Vulićeva.
 
"Ima li smisla poltička borba, jer tu Republiku Srpsku o kojoj ti pričaš je nemoguće postići uz ovoliki sukob politike u Republici Srpskoj. Svi vi dolazite kod mene u emisiju iz SNSD-a i SDS-a i vi se kunete ko više voli Republiku Srpsku", upitao je Mato.
 
"Znate li u čemu je razlika između nas koji se kunemo a na vlasti smo u Republici Srpskoj, i onih koji se kunu a na vlasti su u Sarajevu?", rekla je Vulićeva.
 
"Ne znam", odgovorio je Mato.
 
"Vlada Milorada Dodika, a kasnije i Željke Cvijanović je kroz sav svoj rad pokazala svojim djelima koliko nam je stalo do Republike Srpske. A šta su to oni uradili.", objasnila je ona.
 
Na pitanje Đakovića "zašto postoje dvije strane u Republici Srpskoj, zar ne postoji neko ujedinjenje oko nekih ideja, oko nacionalnog interesa", Vulićeva odgovara: "Što se tiče SNSD-a postoji, a što se tiče druge strane oni očito imaju mentore koji im ne dozvoljavaju da budu jedinstveni po pitanju srpskih nacionalnih interesa"
 
"Tebe treba češće dovoditi na televiziju, ti govoriš kao i Milorad Dodik, sve isto", rekao je Mato.
 
"Pa ne govorim kao predsjednik, on to radi mnogo mudrije", naglasila je Sanja.
 
Da li je Sanja nacionalista ili ne, ostalo je upitno i samom Mati koji očito nije baš najbolje shvatio Sanjin odgovor na pitanje "Sanja da li si ti nacionalista?".
 
"Nisam, s tim da ja neizmjerno volim Srbe i srpski narod", kazala je ona.
 
"Ajde pojasni mi malo to, voliš Srbe i srpski narod. Ako je to tako, onda si ti nacionalista...."
 
"Nisam."
 
"Ne, ne. Po mom shvatanju, ono što sam ja učio u školi nacionalista nije ružna riječ. Postoje neki dodaci na taj nacionalizam kao što je šovinizam i ostalo. Nije grijeh voljeti svoj narod, ali je grijeh činiti zlo drugima", održao je Mato lekciju mladoj Sanji.
 
"Kakav je tvoj stav prema Hrvatima i Bošnjacima?", nastavio je Mato sa pitanjima.
 
"Što se tiče uopšte odnosa, ja izuzetno poštujem sve, i Hrvate i Bošnjake. Imam i kućne prijatelje i jedne i druge, a i moja strina je Bošnjakinja. U tom pogledu, imam poštovanje i nikada ljude ne odvajam po tome na koji način se mole Bogu. I smatram, i u ostalom koliko je meni i vama poznato, i da ne bude da ponavljam predsjednikovu priču, ali Republika Srpska je prostor u kojem svi narodi imaju jednaka prava. Mislim da u Srpskoj nema nijedan primjer incidenta izazvanog na naicionalnoj osnovi", kazala je Sanja.
 
"Nije baš tako kako ti sine govoriš. Ima problem, Bošnjaci recimo smatraju da su građani drugog reda u Republici Srpskoj", konstatovao je Đaković.
 
Cijelu emisiju pogledajte OVDJE
 
 
 
Frontal
 
 
 
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog