Svijet

Tramp Brnabićevoj: Srbi su dobar narod

Prema pisanju beogradskih medija, američki predsjednik Donald Tramp je, u kratkom razgovoru s premijerkom Anom Brnabić, rekao da su Srbi dobar narod.

Brnabićeva je naime zahvalila predsjedniku SAD na promjeni odnosa aktuelne administracije u Vašingtonu prema Srbiji i razumijevanju za stavove naše zemlje po pitanju KiM, a prvi On je na to, bar kako pišu mediji, uzvratio riječima - Srbi su dobar narod.

Predsjednica Vlade je u ponedjeljak veče prisustvovala tradicionalom prijemu koji predsjednik SAD priredjuje uoči početka Generalne debate u Skupštini UN, a u četvrtak će se obratiti predstavnicima zemalja članica. 

Kako "Novosti" prenose, Amerika je spremna da se kosovsko pitanje "preispita" i ako Beograd i Priština postignu dogovor, oni će ga prihvatiti. "Blic" takođe prenosi da je Tramp i lično potvrdio promjenu američke politike prema kosovskom pitanju i relaksiranje odnosa prema srpskoj strani. 

List navodi da je predsjednica Vlade u kratkom i srdačnom razgovoru zahvalila Trampu na promjeni stava njegove administracije po pitanju Kosova, na šta joj je on kratko poručio : "Good people"

 

Izvor: B92
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog