Zanimljivosti

Znamenitost Bruklina sklonjena sa ulice nakon 25 godina (FOTO)

Amerikanci su izuzetno ponosni na svoje klasične automobile. Nije rijetkost da današnja vrijednost bude po nekoliko puta viša od originalne, ali je još manja rijetkost da vlasnik pusti svog ljubimca da propada uz nadu da će ga jednog dana restaurirati.

Na ulicama američkog grada Bruklin već 25 godina je na istoj lokaciji parkiran crni Cadillac DeVille iz 1971. godine. On je tokom godina postao toliko poznat da je važio kao turistična atrakcija iako je njegova istorija velika enigma. Po nekim pričama, vlasnik ga je parkirao davne 1994. godine kada je izgubio vozačku dozvolu nakon mentalnih problema.

Tokom godina Cadillac je napunjen starim novinama i praznim čašama od kafe i vode, ali se sa istog mjesta nije pomjerio već dvije i po decenije. Ovaj dio je još veća misterija pošto Bruklin ima izuzetno striktne zakone povodom parkiranja, pa tako nijedan automobil ne može da provede na istom mjestu više od 12 sati.


To otvara mogućnosti da vlasnik ima debele “veze” ili je jednostavno srećne ruke. Ipak, građani Bruklina su se probudili jedno jutro a legendarni američki automobil više nije bio na svom mjestu. Cadillac je uredno registrovan svake godine pa se nagađa da kada su započeti ulični radovi u blizini, vlasnika je jednostavno napustila sreća.

Tokom godina mnogi stanari su se žalili da stari DeVille predstavlja opasnost i da zauzima dragocijeno parking mjesto, kojih u Njujorku zaista nema mnogo. Prije nekoliko godina se čak desilo i snimanje filma u naselju zbog koga su stanari bili primorani da pomjere svoje automobile. Čak ni to nije moglo natjerati upravu grada da pošalje pauk, ali je tokom godina skinut veliki broj dijelova s vozila među kojima je najznačajnija maska hladnjaka.



Dok većina slavi odluku da se Cadillac konačno pomjeri sa parkinga, postoje i oni koji žale što se takva znamenitost više veće vidjeti. Posebne kritike su imali turisti koji su planirati posjetu DeVillu tokom obilaska Bruklina.



Izvor: AutoRepublika
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog