Sport

Srbija je opet šampion Evrope!

Najbolje srpske odbojkašice odbranile su titulu Evropskog šampiona, pošto su u Ankari savladale Tursku sa 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13) u finalu kontinentalnog šampionata.

Lavovska borba i čelični živci srpskih odbojkašica u Ankari. Naspram sebe su imale izuzetno motivisanu ekipu Turske, nošenu fanatičnom podrškom sa tribina.

Upravo je taj momenat i pomogao Turkinjama da povedu u meču, ali su se djevojke Zorana Terzića "sabrale" i osvojile naredna dva seta.

Nije moglo bez drame, jer je Srbija ispustila lijepu prednost u četvrtom setu što su Turkinje objeručke prihvatile i izjednačile.

Iskoristile su trenutak i okrenule meč u svoju korist, ali je Bjanka Buša sa nekoliko odličnih poteza u najbitnijim momentima meča preokrenula rezultat i Srbija je došla do pobjede u taj-brejku.

Srbija je odbranila titulu osvojenu prije dvije godine u Azerbejdžanu i Gruziji, i osvojila ukupno trećo zlato za Srbiju na prevenstvima Starog kontinenta.

Srbija je šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija srpskih odbojkašica igrala je finala na posljednja tri velika takmičenja - na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svjetskom šampionatu (2018).

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 23 poena, dok je Brankica Mihajlović zabilježila jedan manje.

Boškovićeva je proglašena za najkorisniju igračicu (MVP) Evropskog prvenstva, a ona je ovo priznanje dobila i na prethodnom EP.

Doček zlatnih odbojkašica u ponedjeljak ispred Skupštine Grada Beograda u 21 sat.

Bronzanu medalju osvojile su Italijanke, koje su borbi za treće mjesto pobijedile Poljsku sa 3:0.

 

Izvor: RTS 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog