Kultura

Danas počinju "Dani Duška Trifunovića"

U Palama večeras počinje 13. manifestacija "Dani Duška Trifunovića", koju organizuje Kulturno-sportski centar u čast ovog književnika, pjesnika i televizijskog autora.

U sali Kulturno-sportskog centra u Palama večeras u 19.00 časova biće organizovano književno veče pod nazivom "Bukvalno tako" na kojem će učestvovati pisci Saša Nišavić, Gordana Đilas, Miljan Nikolić, Novica Telebak, Vid Vukelić, Goran Vračar i Željko Grujić.

Besjedu o Dušku Trifunoviću govoriće Bogomir Mijatović, a u muzičkom dijelu programa učestvovaće Miloš Malović i Marijana Kapuran.

Drugog dana manifestacije, 13. septembra, planirano je da pisci posjete osnovne škole "Pale" i "Srbija".

Duško Trifunović rođen je u Sijekovcu kod Broda 1933. godine. Po dolasku u Sarajevo, sa 25 godina izdao je prvu knjigu. Napisao je oko 20 knjiga poezije, četiri romana i nekoliko drama, a smatra se zaslužnim za kreiranje “sarajevske rokenrol škole”.

Autor je tekstova pjesama najpoznatijih pjevača i rok grupa nekadašnje Jugoslavije, među kojima su “Bijelo dugme”, “Indeksi”, Zdravko Čolić, Arsen Dedić…

Ostaće upamćen i kao autor emisija na TV Sarajevo “Šta djeca znaju o zavičaju”.

U Novi Sad je izbjegao po izbijanju rata u BiH 1992. godine, gdje je i umro 2006. godine. Sahranjen je u Sremskim Karlovcima.

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog