Društvo

Srbin među top 5 najinspirativnijih filantropa pored Bila Gejtsa i Marka Zakenberga

Britanski magazin "Entrepreneur and Investor" objavio je listu najinspirativnijih ljudi koji koristeći svoj uspjeh oblikuju društvo na bolje.

Britanski magazin za preduzetništvo i investicije svrstao je srpsko-kanadskog humanitarca Filipa Jankovića (Filip Filipi) među "5 najinspirativnijih filantropa" pored Marka Zakenberga, Bila i Melinde Gejts kao i glumice Rosario Davson.

Filip Janković je napustio kanadsku muzičku scenu, kako bi osnovao humanitarnu organizaciju 28. Jun. Kao dijete koje je moralo da napusti otadžbinu zbog rata, uspio je da preokrene svoj život, te da sakupi i pošalje preko 7 miliona dolara humanitarne pomoći.


Imao samo sedam godina kada je njegova porodica bila među procijenjenih 5,1 milion Srba koji su bježali iz svoje otadžbine, dok je oko njih bjesnio rata.

Filip se u dobi od samo 24 godine okrenuo od svoje muzičke sudbine kako bi usmjerio svoj život ka tome da svijet učini boljim mjestom.

Humanitarac je 28. juna stvorio dobrotvorno udurženje za pomoć ljudima koji su u njegovoj bivšoj otadžbini i pružio je pomoć u iznosu od 7 miliona dolara, uključujući i medicinska sredstva. Takođe je uzeo i učešće u Ujedinjenim nacijama, kako bi se čuo glas onih koji ne mogu govoriti, navodi ovaj britanski magazin.


Takođe je osnovao i tim koji čine brojni Srbi raseljeni širom svijeta.

Filipova priča je jedna od najboljih primjera kako se prevazilaze lične ambicije i kako se koriste izvanredne sposobnosti da se utiče na promjenu društva.

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog