Vijesti

"Pravda za Davida" postala politička stranka "Pokret pravde"

Okupljenima se putem video linka obratio Davor Dragičević, koji je poručio “da nema odustajanja od borbe za istinu i pravdu”

Neformalna grupa građana Pravda za Davida prerasla je u političku organizaciju Pokret pravde, koja će djelovati u cijeloj BiH i na čijem čelu je Ozren Perduv.

U programskim ciljevima, koje je na Osnivačkoj skupštini održanoj u Banja Luci predstavila Aleksandra Ninić-Vranješ, navodi se „da slobodni građani ove zemlje, polezeći od dosadašnjeg nestranačkog i aktivističkog djelovanja, su odlučili da se svim legitimnim sredstvima bore za bolje društvo u kojem će pravda biti glavna vodilja”.


Ninić-Vranješ je saopštila da će se Pokret pravde zalagati za jednakost svih građana pred zakonom, pravo na slobodu mišljenja, pisanja, javnog okupljanja, slobodu medija, transparentnost u radu adminsitracije, javnih ustanova i institucija. Borit će, navedeno je u programskim ciljevima, i protiv svih oblika diskiminacije, dostupnost obrazovanja svoj djeci podjednako, za pravdu u zapošljavanju, posebno u javnim preduzećima i institucijama.

Jedan od programskih ciljeva je i zdravstevna zaštita besplatna i jednaka za sve građane, potom pravična raspodjela javnih sredstava, pravda za mlade i penzionere, donošenje i provođenje kvalitetnih propisa o zaštiti životne sredine.

U obraćanju novinarima Ozren Perduv je kazao da je Pokret pravde dobio podršku porodice Dragičević. Stranku su osnovali, pojasnio je, jer su iscrpili sve druge metode borbe, a učestvovat će već na lokalnim izborima za nivo Banja Luke te, kako je rekao, neće sarađivati s stranakama “koje su nas dovele u sadašnje stanje”.

„Čitava ova priča počinje zbog toga što smo 600 dana tražili pravdu i iscrpljeni su svi metodi borbe da se dođe do pravde za Davida. Preostali način borbe je politički. Oni su nas izbacili s Trga Krajine, dvorišta hrama, ušća Crkvene u Vrbas i došlo je vrijeme da mi njih izbacimo iz njihovih fotelja i to se jedino može uraditi na politički način”, kazao je Perduv.

Okupljenima se putem video linka obratio Davor Dragičević, koji je poručio “da nema odustajanja od borbe za istinu i pravdu”.

U Banjoj Luci su 26. marta 2018. godine počela okupljanja grupe Pravda za Davida, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Porodica i članovi grupe Pravda za Davida tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

 

Izvor: inforadar.ba
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog