Sport

Историјска бронза засијала олимпијским сјајем

Џудиста Црвене звезде и репрезентативац Србије, Немања Мајдов, исписао је данас нову страницу историје пошто је на завршном Мастерсу у Ћингдау освојио бронзану медаљу, прву икада на завршном Мастерсу.

У конкуренцији 35 најбољих џудиста у категорији до 90 килограма, Немања Мајдов је успио да стигне до бронзе која му је широм отворила врата Олимпијских игара у Токију идуће године.

Почистио је Немања своју линију жријеба, Монголац, Алтанбагана Гантулга је пао у ”златном поену” на вазари, потом је Швајацарац, Сирил Гросклаус поражен ипоном, а домаћи такмичар, Kента Нагасава, такође је поражен на вазари. У полуфиналу је Немању сачекао натурализовани Шпанац, Николоз Шерезадишвили, те је он вазаријем однио побједу и послао Немању у репесаж.

Тамо је нашег џудисту чекао изузетно тежак задатак. Сјајни Таџикистанац, Kомронсок Устопиријон је пружио велики отопор, али је послије више од двије минуте борбе у златном поену направио трећи схидо и Немања је стигао до историјске бронзе, али и визе за Олимпијске игре.

 

Извор: citajfilter.com
Twitter
Anketa

Koliko puta sedmično imate ručak sa mesom?

Rezultati ankete
Blog