Četvrtak, 05.03.2026.
14 C
Sarajevo

XII dan: Hrvatska i Meksiko igraju za prolaz

Od 18 časova u B grupi Holandija i Čile odlučiće u međusobnom duelu pobjednika grupe, dok Španija i Australija igraju meč bez rezultatskog značaja.

Od 22h igraju se mečevi u grupi A u kojoj je znatno komplikovanija situacija. Brazil igra sa prežaljenim Kamerunom i u najboljoj je situaciji, dok će Meksiko i Hrvatska u međusobnom duelu odlučiti ko će sa druge pozicije u dalji tok takmičenja.

Meksiko je u boljoj poziciji, ima bod više, pa bi mu i neriješen ishod garantovao prolaz u osminu finala. 

Holandija je uz Francusku reprezentacija koja je u prve dvije runde vjerovatno najviše pokazala u Brazilu, a sada će igrati protiv Čilea za prvo mjesto u grupi. Holanđani imaju bolju gol razliku pa bi im i neriješen rezultat odgovarao.

Selektor Van Gal jasno je rekao da želi da izbjegne Brazil u osmini finala. 

“Ako bismo mogli da biramo, radije ne bismo da igramo s Brazilom, mada ni Hrvatska ili Meksiko nisu loši rivali. Ipak, mislim da domaćin svjetskog prvaka uvijek ima prednost“. 

Čile i Holandija do sada su se samo jednom sastajali i meč je završen bez pobjednika – 2:2. U drugom duelu ove grupe šampioni svijeta Španci opraštaju se od Brazila duelom protiv Australije koja takođe nije osvojila ni bod u prva dva meča. 

Mnogo zanimljivije će biti u A grupi, gdje bi najzanimljivije trebalo da hude u duelu Hrvatske i Meksika. Ekipa Nika Kovača ima tri boda iz prve dvije utakmice, a Meksikanci imaju bod više, pa su u boljoj situaciji.

Hrvati imaju čemu da se nadaju. Ove dvije selekcije do sada su odigrale tri meča, a dvije pobjede ostvarila je upravo Hrvatska. Kovač vjeruje u svoj tim i prebacuje pritisak na rivala. 

"Ako ikome trebaju drhtati koljena, to je Meksiko, Mislim da možemo napraviti nešto istorijsko. Imam ekipu koja je rasla, od Islanda do danas. Imam kvalitetne i inteligentne igrače, vidi se kako igrači razumiju našu filozofiju, a kad imate ekipu kakvu ja imam, imate pravo razmišljati pozitivno", kaže Kovač. 

U drugom duelu ove grupe Brazil igra sa prežaljenim Kamerunom. Tim Felipea Skolarija nije oduševio u prve dvije runde, ali ipak ima dobru šansu da obezbijedi prvo mjesto u grupi. Pobjeda bi Brazilu donijela najvjerovatnije prvo mjesto u grupi, a u dosadašnja četiri međusobna meča ’karioke’ su ostvarile tri pobjede protiv Kameruna. 

Grupa B: 

Sao Paulo: Holandija – Čile (18h)

Kuritiba: Australija – Španija (18h) 

Grupa A: 

Brazilija: Kamerun – Brazil (22h)

Resife: Hrvatska – Meksiko

izvor: B92

Popularno ove nedelje

ŽENA – ŽENAMA

Kada bih pisala uputstva na temu ženske sreće, prvo...

Kako je u TV debati potisnuto sjećanje na egzodus Srba iz Sarajeva

Ili kako dežurni federalni televizijski analitičar Vladimir Vasić, sociolog,...

Sa granica jutros vraćeno više od 100 kamiona, 2.000 tona robe zarobljeno

Iz Konzoricijuma "Logistika" upozoravaju da je BiH danas suočena...

Iz arhive Frontala: Banjalučka razglednica: Rokeri i „unučići“

Piše: Mišo Vidović Iako sjećanja ponekad znaju  „zaribati“ (prošla  je trideset...

Bolesti zuba i desni povezane i sa kardiovaskularnim bolestima i kognitivnim padom

Kod nas se briga o zubima često svodi samo...

Teme

ŽENA – ŽENAMA

Kada bih pisala uputstva na temu ženske sreće, prvo...

Kako je u TV debati potisnuto sjećanje na egzodus Srba iz Sarajeva

Ili kako dežurni federalni televizijski analitičar Vladimir Vasić, sociolog,...

Sa granica jutros vraćeno više od 100 kamiona, 2.000 tona robe zarobljeno

Iz Konzoricijuma "Logistika" upozoravaju da je BiH danas suočena...

Iz arhive Frontala: Banjalučka razglednica: Rokeri i „unučići“

Piše: Mišo Vidović Iako sjećanja ponekad znaju  „zaribati“ (prošla  je trideset...

Savjet ministara o carinskoj politici BiH

Savjet ministara bi danas trebalo da, na prijedlog Uprave...

Registracija vozila ponovo poskupljuje

Samo što su vlasnici vozila u Srpskoj "svarili" poskupljenje...

Poslije podne planiran let sa državljanima BiH iz Dubaija

Kompanija "Flaj Dubai" potvrdila je da će danas u...

Povezani članci

Popularne kategorije